Balhé után nyertek

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2007.12.12. 00:05
Címkék

A Schalke csapatának nem volt ideális a felkészülése a Rosenborg elleni meccsre, a hét végén csak az utolsó pillanatokban mentett pontot Frankfurtban, köszönhetően Heiko Westermann duplájának.

Néhány játékos ezután úgy gondolta, hogy a pontszerzést illene megünnepelni: Mladen Krsztajics, Ivan Rakitic és Jermaine Jones szombat este nekivágott az éjszakának. Egy duisburgi diszkó volt a cél, és még a vasárnap hajnali órák is ott érték őket, jókora mennyiségű alkohol társaságában.

Ahogy az lenni szokott, lebuktak, és persze felháborodott a vezetőség, hogy lehet ilyet tenni a létfontosságú BLmérkőzés előtt. Mirko Slomka vezetőedző Mladen Krsztajicsot és Ivan Rakiticet kirakta a Rosenborg elleni találkozóra készülő keretből, Jermaine Jones pedig eltiltása miatt amúgy sem játszott volna.

Ivan Rakitic kiesése megnyitotta a kezdőcsapatba vezető utat Carlos Grossmüller előtt, aki úgy lett az egyik főszereplő Frankfurtban, hogy pályára sem lépett. Illetve pályára lépett, ami annyiból állt, hogy befutott a kispadról, és megütötte a frankfurti Michael Thurkot, emiatt öt mérkőzésre eltiltották. A Schalke játékosai Gelsenkirchenben, az év mérkőzésének kikiáltott találkozón bizonyították, hogy nem kell a három diszkózós a csapatba, nélkülük is eldöntötték a továbbjutás kérdését – a Rosenborgnak maradt az UEFA-kupa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik