Visszatért és versenyezhet

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.02.05. 14:49
Címkék
A régi-új kapitány, Várhidi Péter Cipruson „debütál” ismét a válogatott kispadján, és a 2007. december 31-ig eltiltott Huszti Szabolcs is a szerdai, szlovákok elleni mérkőzésen térhet vissza a nemzeti csapatba. Noha a Hannover 96 futballistája kirobbanó formában van – szombaton tizenegyesből lőtt gólt a Hamburgnak –, nem lesz egyszerű beverekednie magát a kezdőbe, hiszen posztján szerepel a PSV-ben parádézó Dzsudzsák Balázs, és a hónapok óta remeklő plymouthi Halmosi Péter is.

Nehéz időszak van mögötte. Hiába a hét bajnoki gól, az ötből öt értékesített büntető, a négy halálpontos átadás, amely után ünnepelhetett a hannoveri publikum, Huszti Szabolcs szenvedett az ősszel, mégpedig azért, mert nem szerepelhetett a válogatottban. Ám volt, aki önző módon kicsit örült a december 31-ig tartó száműzetésnek: Dieter Hecking, a Hannover 96 vezetődzője nem bánta, hogy játékosának csak a Bundesliga-meccsekre kell koncentrálnia, s nem fáradt labdarúgót lát viszont egy-egy válogatott összetartás után. A szakember boldogsága azonban vasárnap véget ért: Huszti Szabolcs az eltiltását követően csatlakozott a szlovákok ellen készülő kerethez.

Izgult?

Csak a felhajtás miatt – mondta Huszti Szabolcs.

Ne mondja, hogy nem volt önben drukk a visszatérés miatt?

Csak annyi, mint máskor. Mondom, csak azért voltam a szokottnál picit feszültebb, mert tudtam, hogy a visszatérésem slágertéma lesz. Gondoltam, hogy a tévések és az újságírók faggatnak majd.

Valóban ön kapta a legtöbb kérdést. Engem az érdekelne: megbánta a tettét?


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik