Bizonyítana a Veszprém

DONÁT TAMÁS, ARDAY ATTILADONÁT TAMÁS, ARDAY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.02.09. 23:46
Címkék

A Bajnokok Ligája csoport küzdelmeiből kieső MKB Veszprém hat év után újra a KEK-ben játszhat. A királynék városának világhírű együttese igazi KEKspecialistának számít, hiszen a klub történetének 30 éve alatt háromszor játszott finálét (1992, 1993, 1997), s az elsőt Éles József vezérletével megnyerte a német Milbertshofen ellen.

Most kevesen várnak hasonló bravúrt az átalakuló együttestől, pedig Mocsai Lajos tanítványai rendkívül motiváltak. Különösen Marian Cosmában, a román válogatott beállósban ég a bizonyítási vágy.

„Jelenleg a Steaua jobb csapat, mint az én volt klubom, a Dinamo Bucuresti – ismerte el tárgyilagosan Cosma. – A két csapat rivalizálása nagyságrendekkel nagyobb, mint a Veszprém és a Pick közötti, most azonban a Steaua meghatározó a román kézilabdában, s fel akar zárkózni Európa élvonalához.”

Ilyés Ferenc véleménye a csapat elszántságát tükrözte: „Meg sem fordulhat a fejünkben, hogy a románok kiüthetnek bennünket. Szeretnénk úgy kézilabdázni és nyerni, hogy szurkolóink azt érezzék, érdemes minket ebben a sorozatban is támogatni. Kemény ellenfélre akadtunk, de legyőzzük.”

Mocsai azt emelte ki, hogy az ellenfélnek biztos az anyagi háttere, ezért a legjobb román játékosok többsége ebben az együttesben kézilabdázik, délszlávokkal kiegészülve. A Steaua remekül alkalmazza a hatos védőfalat és a nyitott védekezést is, míg támadásban a bal oldala veszélyes. Gyors, dinamikus a visszarendeződése.

A Debrecen elleni idegenbeli siker jót tett a veszprémiek önbizalmának, ugyanakkor gond, hogy a válogatott Gulyás Péter vállsérülése nehezen jön rendbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik