Duna-parti bajnokverés

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2008.04.04. 00:59
Címkék
Megvalósult a dunaújvárosiak álma: remek játékkal megverték a bajnok Pick-Szegedet, amely pedig esélyesként lépett pályára idegenben is.

Nagyon erős iramot diktálva kezdett a Dunaferr. Kolics János edző elégedett lehetett, mert játékosai megfogadták a tanácsát, igyekeztek ott folytatni a párharcot, ahol Szegeden abbahagyták. Gyors támadásaikat két-három passz után pontos lövéssel fejezték be, és rendre vezettek.

A vendégek lassan felébredtek, és erőteljes akcióikat a Dunaferr csak durva szabálytalanságok árán tudta megállítani. Persze a szegedieket sem kellett félteni, ők is rendkívül agresszív védőfalat vontak saját kapujuk elé. Ratko Djurkovics és Kemény József különcsatáját, valamint Grebenár Gábor és Krivokapics Milorad gólpárbaját a semleges nézők is élvezhették. Dragan Marjanac és Mikler Roland is remek formában védett, jól irányította saját védőfalát.

Danijel Andjelkovics vezérletével fordított a Szeged, de Törő Szabolcs szemfüles, olykor szemtelen góljaival tartotta magát, sőt egyenlített az Újváros, amely bátor betöréseivel sok hétméterest harcolt ki. A hazaiak támadójátéka azonban kissé egysíkúvá és kiismerhetővé vált, ezt pedig kihasználta a Pick. A szünetig a Dunaferrben csak Törő (7), Grebenár (5) és Nagy Kornél (2) lőtt gólt.

A vendégek lendülete 14–17ig tartott, majd alábbhagyott. A szegediek többször méltatlankodtak a játékvezetői ítéletek miatt, miközben a Dunaferr friss erőket küldött harcba. A cserék jót tettek a vendéglátónak, amely Miss Zoltán és Grebenár vezérletével fergetegesen támadott. Belejött a góllövésbe Nagy Kornél és Zubai Gábor is, ezért fokozatosan nőtt az újvárosiak előnye (23–20). Rosta Miklós és Kemény irányításával még agresszívebben védekeztek a hazaiak, ráadásul támadásaikat is pontosabban fejezték be, pedig ekkor már Puljezevics állt a szegedi kapuban. Az elfáradó Mikler helyére Richard Stochl érkezett a Dunaferrnél, és a szlovák válogatott hálóőr bravúrjainak is köszönhetően nőtt a különbség. Az egyre forróbb hangulatú, olykor durvaságokkal is tarkított csata hajrája 26–22-nél kezdődött. A különbség nagyobb is lehetett volna, de az újvárosiak elkönnyelműsködtek néhány ziccert. Mivel a Szeged is egyre többet hibázott, valamint a vendégek kispadján ülők a bírókkal is sokat foglalkoztak, a hazaiak ki tudták használni a zavarodottságból fakadó hibákat.

Öt perc volt hátra, és a Pick megnyitotta védőfalát, Luka Zvizej lépett ki zavarónak. A Dunaferr 28–24-nél már az idővel is játszott, a Pick pedig kezdett beletörődni, hogy a fiatal, lendületes és nagy hévvel küzdő újvárosiak összesítésben kiegyenlítenek. A végjátékban már felállva ünnepelte a közönség a Dunaferrt, különösen a második félidőben mutatott játékáért meg is érdemelte a dicséretet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik