Nem lehet óvatosan futballozni (folytatás)

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.04.13. 00:58
Címkék
A kilenc meccs óta veretlen ETO a hat forduló óta nem veszítő MTK-t fogadja szombaton. A forduló rangadóján két jó formában lévő csapat mérkőzik, s a végeredmény a bajnoki cím sorsát is befolyásolhatja.

Ha valamelyik meccsnek, akkor a Győri ETO–MTK bajnokinak mindenképpen jónak kell lennie.

A két csapat – a magyar bajnokság szintjét nézve – kitűnő formában van, s leginkább a taktikus támadófutballt erőlteti. Ráadásul egyik oldalon sem kell pluszmotivácót keresni: az MTK vezeti a tabellát, a Győr pedig – a Debrecen és az Újpest mellett – a kék-fehérek egyik legveszélyesebb és legkitartóbb üldözője. Nem mellékesen pedig az ETO vezetőedzője Egervári Sándor, aki korábban az MTK-nál dolgozott, és a fővárosi csapattól való elválása meglehetősen viharos volt (a klub nem akarta kifizetni a mesteredzőt, s addig húzta az ügyet, míg MLSZ egy pontot levont a csapattól, amely így az ezüstéremről is lecsúszott).

Ha győz a kilenc forduló óta veretlen ETO, egy pontra megközelíti az éllovast, vagyis még nyíltabbá teszi a bajnoki címért folyó versenyt. A zöld-fehérek labdarúgóit ráadásul semmiféle tét nem nyomasztja, könnyedén futballozhatnak a játékosok. Ami még az ETO mellett szól: sikerült megoldani a sérült támadó, Bajzát Péter pótlását is, hiszen Tokody Tibor lendületesen futballozik, Bojan Brnovicsnak pedig jól megy a góllövés. Emellett a Győr középpályája is stabil, és a védekezését sem érheti kritika, sőt az utolsó pillanatig tud küzdeni is, amit bizonyít, hogy a legutóbbi hazai meccsén a hajrában múlta felül a ZTE-t. Hazai pályán is veszélyesek Egervári Sándor futballistái: az ETO Parkban a nagy riválisok közül az ősszel már legyőzték Újpestet, tavasszal pedig a Debrecent és a ZTE-t.

Az MTK az elmúlt évadban a tavaszi bukdácsolás miatt lecsúszott az aranyról, és a csapatnál most nagy a fogadkozás: ez a ballépés nem ismétlődik meg az idén. Bár Garami József együttese nem kezdte túl jól a tavaszt, de immár hat meccs óta veretlen. A kék-fehérek az idén már több rangadót megnyertek, győztek Újpesten, Debrecenben és Zalaegerszegen is. Az együttesben ismét magára talált a góllövőlistát vezető Urbán Gábor, ráadásul Hrepka Ádám is kezdi összekapni magát, legutóbb, a Zalaegerszeg ellen győztes gólt szerzett. Kanta Józseftől minden meccsen várható néhány remek megoldás, szóval a Hungária körútiak is nagyon együtt vannak.

Úgyhogy jó meccs lesz a Győr–MTK bajnoki.

Mondjuk most mi – csak nehogy a pályán ránk cáfoljanak a csapatok…

A témával kapcsolatos jegyzet a 2. oldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik