Fináléba jutott a bajnok Szeged

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2008.04.14. 01:07
Címkék
A bajnok Pick-Szeged végig vezetve diadalmaskodott a valódi tudásától messze elmaradó Dunaferr felett. Ezzel Vladan Matics edző csapata 3–1-gyes összesítéssel bejutott a döntőbe, ahol az MKB Veszprém lesz az ellenfele.

A hazaiaknál hiányzott Zubai Gábor, aki a vasárnap délelőtti átmozgató edzésen bokasérülést szenvedett. Viszont újra harcra kész volt Rosta Miklós, aki legutóbb Szegeden nem szerepelhetett fájós térde miatt. A vendégeknél több játékos bajlódott kisebb-nagyobb kézés lábsérüléssel, de emiatt egyikük sem hagyta ki az elődöntő negyedik felvonását.

A szegediek Puljezevics Nenad vezényletével roppant erőszakosan, sok lábmunkával védekeztek, s kiszorították az újvárosi átlövőket, akiket ráadásul elbizonytalanítottak a világklasszis kapus bravúrjai. A magyar válogatott kapuvédője sorra hárította a büntetőket, és pontos indításokkal segítette csapatát. Támadásban főleg Krivokapics Milorad parádézott, majd Luka Zvizej kínai figurából lőtt góljával már 13–5re vezetett a Pick. A védekezőspecialista beállós, Ratko Djurkovics is betalált – róla tudni kell, hogy szerződése lejár az évad végén, a Szeged pedig nem ajánlott neki hoszszabbítást. Valódi tudásától elmaradt a Dunaferr, amely a szünetig csak nyolc gólt lőtt, és védelme is átjáróház volt.

Mezei Richárd, a címvédő volt beállósa azt emelte ki, hogy egykori csapata már 15–6-ra is vezetett az első félidőben, mert gyors lerohanásokból szerzett látványos gólokat, de emellett szenzációsan is védekezett.

A jó receptet elleste a Dunaferr: a második játékrészben akkor tudott közelebb férkőzni vetélytársához, amikor sikerültek lerohanásai (17–20). Csakhogy Krivokapics és Danijel Andjelkovics vezérletével újra lendületbe jött a Pick, a Dunaferr belső játékosai viszont csak elvétve és nagy gyötrelmek árán jutottak lövőhelyzetbe. Puljezevics megbabonázta Grebenár Gáborékat, igaz, a második félidőben az újvárosiak ennek ellenére jobban játszottak, mint az elsőben, lényegesen nagyobb erőkifejtésre késztették a bajnokhoz méltóan kézilabdázó Szegedet.

A hajrá mégis 22–27-nél kezdődött, a sok ziccert és hétméterest hibázó hazaiak felvillanásai pedig nem voltak elegendőek a bajnok újabb legyőzéséhez. Az április 27-én kezdődő döntőben a Szeged az MKB Veszprémmel találkozik, míg a bronzéremért a Dunaferr és a PLER csap össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik