Építkezés a romokon

D. L.D. L.
Vágólapra másolva!
2008.04.21. 02:40
Címkék

Világmegváltó tervek nélkül vágott a tavaszi idénynek a DVTK-Borsodi. Vágó Attila vezetőedző is óvatosan fogalmazott: azt mondta, a 10–14. hely valamelyikét szeretnék megszerezni, de reményei szerint a tizedikhez lesz közelebb csapata. Egyelőre a 13. pozícióban vesztegelnek a piros-fehérek, és nincs túl sok esélyük az előrelépésre.

Az eddig lejátszott kilenc tavaszi mérkőzésen a DVTK mindössze kétszer győzött, három esetben végzett döntetlenre, és négy vereséget szenvedett, a gólkülönbsége kiábrándító, 12–19. Ha az eddigi teljes mérleget vesszük górcső alá, még elszomorítóbb a kép: a diósgyőriek huszonnégy mérkőzésük közül mindössze négyet(!) nyertek meg… Kaptak viszont 47 gólt, ennél többet csak a Tatabánya szedett be.

Dicsőséges menetelést persze a legvérmesebb drukkerek sem vártak, hiszen tudták, Vágó Attilának vadonatúj csapatot kellett építenie, márpedig ez nem megy egyik napról a másikra. Időre, türelemre lenne szükség, ám ez utóbbi lassan elfogy. Hiába lelkes a tábor, az együttes gyakran képtelen megfelelni a várakozásnak. Súlyos gond, hogy nincs a középpályán vezéregyéniség, olyan labdarúgó, aki képes lenne összefogni a gárdát.

„Ez az év az építkezésé – jelentette ki Dlusztus Imre, a klub ügyvezetője. – Töretlenül bízunk a szakmai stábban. Ütőképes csapatot a következő bajnokságra ígérünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik