Látványos futballt akarnak

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.04.22. 00:18
Címkék
Lapunk hétfőn megjelenő számában megírtuk: Urbányi Istvánt Szentes Lázár váltja az Újpest kispadján. Az új vezetőedző bemutatkozott, míg a váltással összefüggésben a lila-fehér csapat vezetői elmondták, nem a közönség tüntetése, hanem a hullámzó teljesítmény miatt gondolták úgy, hogy az új szakvezetővel a csapat még befuthat a BLvagy UEFA-kupa-szereplést érő első két hely valamelyikére a Soproni Ligában.

Könnyes búcsú volt.

Urbányi István, aki 2007 óta irányította az Újpestet, hétfőn kora délután vezetőedzőként utoljára lépett be a Szusza Ferenc Stadion öltözőjébe. A szakember akkor már hivatalosan is tudta, hogy a jövőben nem ő irányítja a csapat felkészülését – búcsúzni ment eddigi játékosaitól. Tíz perc után könnyes szemmel lépett ki, s bizony néhány labdarúgó is megkönynyezte volt trénere szavait.

Sokakat derült égből villámcsapásként ért az edzőváltás híre. Az még nem lett volna meglepő, ha a tavasz elején, a harmadik fordulót követően állítják fel a kispadról Urbányi Istvánt, hiszen akkor a csapat előbb a Zalaegerszegtől kapott idegenben négy, majd az MTK-tól hazai pályán három gólt, és a két találkozó között a Szusza Ferenc Stadionban hatalmas pofonba szaladt bele a Debrecen elleni Ligakupa-mérkőzésen (1–5). Akkor azonban megerősítették a helyén a szakembert, még akkor is, ha tüntettek ellene a drukkerek.

Azok a kudarcok – elvileg – feledésbe merültek, hiszen az Újpest legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert, csak a hét végi fordulóban, a REAC ellen nem tudott győzni (4–4). De... Ezen a meccsen, illetve a lefújást követően ismét felerősödtek az Urbányi István távozását követelő hangok, s ezúttal már nem lehetett megmenteni a szakvezetőt. Persze Újpesten egybehangzóan állítják: nem a szurkolók nyomására váltották le Urbányi Istvánt.

„Megegyeztünk Urbányi Istvánnal a szerződésbontással kapcsolatban, de sok köszönettel tartozunk neki, hiszen a harmadik helyen állunk – fogalmazott az ilyenkor szokásos klisékkel Joe Böröcz, az Újpest ügyvezető igazgatója. – Döntésünket nem huszonnégy óra alatt hoztuk meg, nem indulatból határoztunk, ez egy folyamat


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik