A búcsútrilógia első része

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2008.04.25. 00:55
Címkék

Oscar De La Hoya (38–5–0, 30 K. O.– T. K. O.) május 3-án megkezdi pályafutása befejező trilógiájának első részét: a 35 éves amerikai bokszoló honfitársa, Steve Forbes (33–5–0, 9 K. O.– T. K. O.) ellen lép a kötelek közé a kaliforniai Carsonban, a Home Depot Center amerikaifutball-stadionban.

A létesítményben 27 ezer nézőre számítanak, de nem elképzelhetetlen, hogy többen lesznek kíváncsiak minden idők egyik legjobb bunyósára, mert már 25 dollárért is lehetett jegyet kapni: a menedzsment egyik szlogenje, ez az utolsó alkalom, hogy ilyen kevés pénzért lehet a helyszínen szurkolni Oscarnak. A kaliforniai illetőségű „Aranyifjú” hosszú utat tett meg a Hazatérésnek hívott programig: amatőrként 1992-ben, a barcelonai olimpián könnyűsúlyban nyert aranyérmet, majd a profik között hat súlycsoportban is megszerezte a világbajnoki övet. Ellenfele is volt világbajnok, 2001-ben a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) égisze alatt nagypehelysúlyban. Amikor ennél a szervezetnél elvesztette övét, a Bokszvilágszövetségnél (WBA) lett volna alkalma a visszatérésre, de vesztett. A 31 éves Forbes otthonosan mozog magasabb kategóriákban is, de ütőerőben ellenfele a jobb.

De La Hoya tavaly május 5-én szenvedett pontozásos vereséget napjaink legjobbnak tartott ökölvívójától, Floyd Mayweather Juniortól a nagyváltósúlyban. Szeptember 20-án Las Vegasban jöhetne a visszavágó, s Golden Boy a tervek szerint decemberben fejezné be páratlanul gazdag pályafutását. Ám gyanítható: ha szeptemberben nyer, a trilógia a második résszel véget ér.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik