Izgalmas lett a bajnokság! (folytatás)

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.26. 01:42
Címkék
Az Újpest a Sopron kizárása miatt ezúttal játék nélkül jut három ponthoz, a Bp. Honvéd –MTK Budapest mérkőzést vasárnap rendezik, így most az élmezőnyben található DVSC-TEVA, Győri ETO FC és FC Fehérvár szereplésére irányul kiemelt figyelem. Három korábbi kedvenc – a Lokit bajnoki bronzéremig vezető Garamvölgyi Lajos, az ETO-val két bajnoki címet nyerő, 27szeres válogatott Hannich Péter és a Videoton ötszörös válogatottja, Csucsánszky Zoltán – három kérdésünkre válaszolva beszél a bajnokság hajrájáról, egykori csapatára fókuszálva.

kiharcolására. És ha már meg mutathatjuk magunkat Európának, ne feledjük, ott már minden a sorsolástól függ. Sajnos az igazság az, hogy nemcsak az elitbajnokságok élcsapatai járnak sokkal előttünk, de a környező országok legjobb együttesei is. Reménykedni azonban lehet, sőt kötelező!

HANNICH PÉTER: Az ETO dobogós lehet

(a Győr korábbi 27-szeres válogatott játékosa)

1. A továbbiakban az Újpest, a Debrecen és az MTK is játék nélkül jut a Sopron elleni találkozó három pontjához, és ez feltétlenül előny a riválisokkal szemben. Kíváncsian várom, az MTK fiataljai hogy bírják majd a nyomást, sorsuk ugyanis a saját kezükben van. A DVSC hazai pályán nagyon erős, nem zárható ki, hogy maximális pontszámmal jön ki a hátralévő fordulókból, és ha így lesz, újra aranyérmes lehet.

2. Egy évvel ezelőtt az ETO a kiesés ellen harcolt, így Egervári Sándor munkáját, pedagógiai érzékét is dicséri a mostani szereplés. Úgy látom, Győrben most minden adva van ahhoz, hogy a csapat sikeres legyen. Az elöljárók a nyáron a negyediknyolcadik hely valamelyikét célozták meg, de én már akkor is mondtam, az első négy között zárhatunk, és örülök, hogy nem tévedtem. Sokat számít, hogy helyi kötődésű fiatalok is vannak a csapatban, a közönség ezt nagyon értékeli.

3. Tavaly sokan csak legyintettek az ETO futballját látva, most pedig a dobogó elérése sem álom. Egyáltalán nem lennék meglepve, ha bronzérmesként, esetleg a második helyen végezne az együttes, ráadásul utóbbi pozíció nemzetközi indulást érne. Tudom, ez csak jövőre kívánalom, de bízom abban, hogy már az idén valóra válik.

CSUCSÁNSZKY ZOLTÁN: Egyre jobb a Fehérvár

(a Videoton korábbi ötszörös válogatottja)

1. Nem osztom azok véleményét, akik a Debrecen bajnoki címére szavaznak: nálam az egységes MTK az aranyérem első számú várományosa. Tudom, a kék-fehérek tavaly is jelentős pontelőnnyel vezettek, majd visszaesett a teljesítményük, azonban a múlt nem mérvadó. Amely csapat huszonnégy fordulón keresztül képes ilyen kiegyensúlyozott szereplésre, megküzd a hajrá nehézségeivel is.

2. A tavaszi szereplésért a csapat minden dicséretet megérdemel, ha csakis a bajnokság második felét nézzük, versenyben lennénk a bajnoki címért. Az őszi teljesítmény középcsapatot sejtetett, azonban mindenki tisztában van vele, a klubnál akkor korántsem volt ideális a helyzet. Fontosnak tartom, hogy a feledhető ősz után ne csak a helyezést figyeljük, hanem a tavasszal megszerzett pontok számát is.

3. A realitást nem szabad figyelmen kívül hagyni, ezért a dobogóra aligha érhet oda a „Vidi”. Nagy kérdés, az élmezőnyben szereplő csapatok közül melyik botlik majd meg a hajrában. Úgy érzem, mi az ötödik-hetedik hely valamelyikén zárhatunk. Az már hatalmas bravúr lenne, ha folytatnánk az előrelépést, és negyedikként fejeznénk be a bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik