A balettkérdésről még beszélni kell

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.04.30. 01:39
Címkék
Szlavko Petrovics már nem sokáig ül a zalaegerszegi kispadon. A klub elnöke, Nagy Ferenc ugyan nem mondja ki, hogy váltásra készülnek, de abban semmiképpen sem ért egyet a szakemberrel, hogy a labdarúgóik „balettfutballisták”. Ráadásul a keretet az edzővel közösen állították össze.

A szakemberek úgy vélik, hogy a Zalaegerszeg kerete az egyik legerősebb az élvonalban. A kék-fehér együttes tud jól futballozni, de csak ritkán teszi, s jelenleg hetedik helyen áll a táblázaton. Ráadásul az öltözőben csapnivaló a hangulat, ami nem is csoda, mert Szlavko Petrovics előbb a Siófok elleni döntetlen (1–1), majd a Vasastól elszenvedett vereség (0–1) után nevezte „balettfutballistáknak” labdarúgóit. Nagy Ferenc, a ZTE elnöke is elégedetlen a csapat teljesítményével, de nyilatkozatából az tűnik ki, ő nem csak a játékosokban keresi a hibát.

Hogy éli meg csapata vergődését?

Megvisel, nem erre számítottam a bajnokság előtt – mondta Nagy Ferenc. – Ráadásul nem is a helyezés zavar, hanem az, amit látok. Tavaly nyáron nekikezdtünk az új csapat építésének, megváltunk több idősebb játékostól is. Az volt a célunk, hogy sikeres együttes gerince alakuljon ki, és tudtuk, eközben kellemetlen vereségek is becsúsznak. Az viszont szomorú, hogy korábbi csapatunknak markáns arculata volt, a mostani pedig nem felfelé, hanem lefelé indult el.

Gondolom, az sem segít, hogy Szlavko Petrovics vezetőedző kapcsolata a játékosokkal nem jó.

A profi futballban nem az a kérdés, szeretik-e egymást a szereplők, hanem az, hogy milyenek az eredmények. Nem tagadom, hogy a gyengébb eredmények miatt nem túl jó a hangulat.

Mit szól ahhoz, hogy Szlavko Petrovics a hét végén immár másodszor mondta a játékosokra, hogy balettfutballisták?

Furcsának találom. Már csak azért is, mert ennek a keretnek a kialakításában a vezetőedző is tevékenyen részt vett. Korábban Zalaegerszegen sosem szólt bele a szakvezető abba, hogy kiket szerződtessünk, de most bevontuk Szlavko Petrovicsot is. Olyan labdarúgókat szerződtettünk, akiket korábbról ismert, vagy információi voltak róluk. Érdekes, hogy most más a véleménye.

Beszélt már erről a szakemberrel?

Természetesen rendszeresen értekezünk, de a balettkérdésről még nem váltottunk szót. Eljött ennek is az ideje.

Mit gondol, miért ilyen lesújtó aszakember véleménye labdarúgóiról?

Kíváncsi vagyok, mi van emögött, erről mindenképpen beszélnünk kell. Már csak azért is, mert én másképp látom ezt a kérdést, de a véleményemet egyelőre megtartom magamnak.

Meddig él Szlavko Petrovics szerződése?

Elvileg folyamatos megállapodásunk van. Korábban három évről beszéltünk, de bármikor felbontható a szerződés. Nyáron küldik el a szakembert, vagy még a bajnokság vége előtt?

Egyelőre nem akarok erről beszélni.

Ön mit gondol az edző által szapult labdarúgókról?

A Zalaegerszegnek minőségi kerete van, az országban az egyik legjobb. A télen, az edző beleegyezésével, gyengült ugyan, de még így is erős. Olyan játékosok mentek el, akik nem fértek be a tréner elképzeléseibe. Erősíteni nem tudtunk, de megmaradt a nyáron összerakott gárda gerince. Vagyis hogy néhányan távoztak, nem lehet indok arra, hogy visszaessen a csapat teljesítménye. Ráadásul akik maradtak, Szlavko Petroviccsal dolgozták végig a téli felkészülést.

Időközben azon dolgozik, hogy megerősítse a klub gazdasági hátterét. Miként hatnak az eredmények ezekre a tárgyalásokra?

Semmiképpen sem használnak. Azok a partnerek, akikkel folyamatosan egyeztetek, tudják, nem a bajnoki cím volt a célunk, a legnagyobb baj az, hogy nem kezdett el kirajzolódni egy szebb jövőkép.

Ezek a mondatai is azt a sejtésemet támasztják alá, hogy hamarosan megválnak a szakembertől.

Egyelőre hagyjuk ezt a felvetést…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik