Igazi vicc ez a szervezés!

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.05.13. 00:19
Címkék
Manapság három slágertémát szolgáltat a magyar futball: az NB I-es hajrát, az Erwin Koeman-féle válogatott alakulását és a Ferencváros veszszőfutását. Három szakembert kérdeztünk ezekről a témákról, és csöppet sem lepődtünk meg, hogy valamenynyiüknek markáns véleményük van. A két futballedző, Détári Lajos és Mészöly Kálmán mellett afféle külsősként Kemény Dénest, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát kerestük meg.

  • 1. Három fordulóval a vége előtt még az MTK, a Debrecen és paksi veresége dacára talán még az Újpest is aranyérmes lehet. Melyik csapat szerzi meg a bajnoki címet? Befolyásolhatja-e a bajnokság tisztaságát, hogy az utolsó fordulóban a Sopron kizárása miatt az MTK biztosan 3-0-ra győz, így az egymás ellen mérkőző Újpest és Debrecen pontosan tudja, milyen eredményt kell elérnie?
  • 1. Három fordulóval a vége előtt még az MTK, a Debrecen és paksi veresége dacára talán még az Újpest is aranyérmes lehet. Melyik csapat szerzi meg a bajnoki címet? Befolyásolhatja-e a bajnokság tisztaságát, hogy az utolsó fordulóban a Sopron kizárása miatt az MTK biztosan 3-0-ra győz, így az egymás ellen mérkőző Újpest és Debrecen pontosan tudja, milyen eredményt kell elérnie?

    DÉTÁRI LAJOS: A végső sikerre egyértelműen az MTK tűnik a legesélyesebbnek, ha a Vasas elleni kudarc nem jött volna közbe, már az utolsó forduló előtt ünnepelhetett volna. Szerencsétlen szituáció, hogy a végén ők nem játszanak, bár továbbra is állítom, nem hiszem, hogy nem a kék-fehér csapat lesz a bajnok. Sajnos az MLSZ kizárta a Sopront, a Tatabánya nem adta be a licenckérelmet, így kicsit komolytalannak tűnik a bajnokság. Nagy kár, hogy az első négy csapat küzdött az aranyért, a többiek meg úgy-ahogy elvoltak…

    MÉSZÖLY KÁLMÁN: Furcsa az élvonal hajrája, talán jobb lett volna, ha a Sopront törlik az élvonalból, és senki sem kap pontot az elmaradt meccsekért. Nehéz megmondani, melyik csapat lesz a bajnok, hiszen mindhárom esélyes lelkesen futballozik. Az MTK-nak mindenesetre nagy sansza van. Kiélezett a verseny, nem is merek tippelni, mert a DVSC és minden bizonnyal az Újpest is mindent megtesz a sikerért.

    KEMÉNY DÉNES: Az MTK szinte végig az élen halad, több az esélye, mint a többi csapatnak. Úgy gondolom, az nekik mindenképpen jó, hogy nem játszanak a végén, hiszen így biztos a győzelem. A többiek dolgát ez nehezíti, mert elég egy baki, és már ki is szálltak a versenyből. Persze bakizni már nem lehet: annak a csapatnak, amely bajnok akar lenni, mindenképpen meg kell nyernie valamennyi hátralévő mérkőzését.

  • 2. Az utolsó két forduló előestéjén válogatott mérkőzést játszik a magyar csapat. Erwin Koeman így két kapus kivételével egyetlen NB I-es játékossal sem számolhat, holott a görögök és horvátok elleni meccsen kívül már csak egy felkészülési találkozó szerepel a programban. Hiányoznak majd a Magyarországon játszók a csapatból? Mit jelent Dárdai Pál – a korábbi koncepciónak tökéletesen ellentmondó – reaktiválása?

    DÉTÁRI LAJOS: Örülök, hogy Pali ismét bekerült a keretbe. A nagy fiatalítás közben is azt mondtam, hogy szükség van a rutinos labdarúgókra a csapatban. Amikor Bozsik Péterrel együtt dolgoztunk a válogatott mellett, nálunk alapember volt, jól összefogta a csapatot, vagyis szükség van rá. Ami a programot illeti, nem kell ezt túlmagyarázni. Tipikusan magyaros történet: vicc, hogy akkorra szerveznek válogatott meccset, amikor másnap forduló van a bajnokságban!

    MÉSZÖLY KÁLMÁN: Nem is értem, miként alakulhatott így a program, hiszen így az itthon játszók esélyt sem kapnak arra, hogy bizonyítsanak az új kapitánynak. Ilyen még nem volt! Erwin Koeman meg sem tudja igazán nézni az itthon szereplőket. Kíváncsi lennék, hogy annak, aki lekötötte ezt a két mérkőzést, mire volt jó ez az egész, hiszen nem olyan ellenfelekkel mérkőzik majd a válogatott, amelyek jelentős bevételt jelentenének. Dárdai Pál beválogatásán pedig ugyanúgy meglepődtem, ahogy a játékos is: nagyszerű futballista, drukkolok neki.

    KEMÉNY DÉNES: Egyáltalán nem helyes, hogy így állítják össze a futballprogramot. Sok vízilabdázó játszik külföldön a válogatottamból, de azért mégiscsak furcsa lenne, ha csupán rájuk támaszkodhatnék, és le kellene mondanom az itthoniakról. Másrészt viszont tudom, hogy leginkább a légiósok szerepelnek majd az együttesben, vagyis annyira nem érinti érzékenyen a kész helyzet a kapitányt. De kétségtelen, szerencsétlen szituáció, hogy Erwin Koeman kalapja mozog a fogason, mégis rögtön keretek közé szorítják. Dárdai Pál meghívásán nem csodálkozom, mert az élsportban nem a születési dátum, csakis az eredmény számít.

  • 3. A Ferencváros alighanem csak harmadik lesz az NB II Keleti csoportjában – de valóban megbukott-e, vagy ettől a játékoskerettől még ez a helyezés is bravúr? Kap esélyt az FTC arra, hogy mégis az NB I-ben szerepelhessen?

    DÉTÁRI LAJOS: Ennek a csapatnak mindenképpen bajnoknak kellett volna lennie. Az Üllői úton az utóbbi időben nagyon sok rossz döntést hoztak, ennek következménye, hogy ezúttal sem sikerült a feljutás. Ha én lettem volna az edző, biztosan feljutunk! Azt pedig kizártnak tartom, hogy kiskaput találjanak, nem hiszem, hogy mondjuk a REAC és a Fradi öszszeállna a jövőben. Előre kell tekinteni, és olyan együttest kell kialakítani, amely egy év múlva biztosan felkerül az élvonalba.

    MÉSZÖLY KÁLMÁN: A rengeteg hercehurcának ez lett a végeredménye. Csak egy varázsló tudott volna segíteni a Fradin, hiszen a játékosok nem tudták magukat függetleníteni attól, hogy az egész klub romokban hevert. Hiányzott a zöld-fehérek kapcsán sokszor emlegetett szív. Korábban többször próbálták tönkretenni a klubot, mégsem sikerült, de most nem tudta kiheverni a csapat a csapásokat. Sok mindent hallani fúzióról vagy újabb kiskapuról, de szerintem ezek most nem segítenek. Jövőre újra neki kell futni, és fel kell végre kerülni!

    KEMÉNY DÉNES: A zöld-fehérek egyetlen meccsét láttam, a Szolnok elleni összecsapást. Azon nem volt szerencséje a Fradinak. Kár, hogy nem lesz ott az élvonalban, mert jót tenne a küzdelmeknek. A mostani helyzet a sokéves rablógazdálkodás végeredménye. Az adminisztratív út jót tenne a magyar első osztálynak, ennek ellenére azt mondom, hogy a sportban az eredményeknek kell dönteniük, a pályán kell kiharcolni a sikereket.

  • Legfrissebb hírek
    Ezek is érdekelhetik