Még a döntetlen is bajnoki címet érhet

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.05.26. 00:41
Címkék
A képlet egyszerű: ha az MTK Budapest hétfőn legyőzi a REAC-ot, az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyeri a bajnokságot. Az aktuális ellenfél a 12. helyen áll a táblázaton, vagyis a feladat nem megoldhatatlan.

Egyetlen lépés, és célba ér az MTK Budapest. Míg a DVSCTEVA és az Újpest elöljárói a bajnokság rajtja előtt egyértelműen a bajnoki címet célozták meg, addig az MTK vezetői egyszer sem állították, hogy csapatuknak az aranyérem megszerzése a célja. Persze, ez nem azt jelenti, hogy a kék-fehérek ne szerettek volna a lehető legjobban szerepelni, azonban a labdarúgók képzését, nevelését, felkészítését a profi életre fontosabbnak tartották az eredményességnél. A Kanta József nevével fémjelzett korosztály első élvonalbeli évében bronzérmesként zárt, rá egy esztendőre negyedik, tavaly ezüstérmes lett, 2008-ban pedig felérhet a csúcsra. Ehhez csak a papírformát kell érvényesítenie, igaz, valamit azért illik figyelembe venni: a REAC a tavasszal hazai pályán (vagyis Sopronban...) egyetlen riválisa ellen sem veszített. A Nyíregyházával és a Győrrel 2–2-re végzett, a Paksot 2–1-re legyőzte, következett a DVTK elleni 5–5, majd a Siófok 4–2-es legyőzése.

Ha az MTK egy pontot szerez Sopronban, akkor hivatalosan nem, gyakorlatilag azonban bajnok, hiszen a rivális Debrecennek utolsó mérkőzésén öt góllal kellene megvernie az Újpestet.

„A futballban bármi megtörténhet, de azt gondolom, az MTK hétfőn megszerzi a három pontot és ezzel együtt a bajnoki címet – mondta a Hungária körúti gárdával 1997-ben és 1999-ben is aranyérmet szerző Halmai Gábor. – A játékosokat biztosan feldobja a tudat, hogy a Debrecen pénteken pontokat vesztett, és az a tény, hogy győzelem esetén nem kell tovább számolgatniuk. Nincs kizárva, hogy a hatalmas tét miatt a labdarúgók görcsösek lesznek, de nem hiszem, hogy a csapat hibázik. A bajnokság kezdetekor úgy vélekedtem, a legerősebb keretű DVSC megvédi címét, ám örülök annak, ha korábbi csapatom rám cáfol, és bajnokként végez. Mert bajnok lesz, efelől nincs kétségem.”

Az MTK kérte az MLSZ-t, hogy a ne vigye Sopronba a bajnoki aranyérmeket, hanem ha a csapat legyőzi a REAC-ot, akkor kedden az esti évzárón kapják meg a játékosok a díjakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik