Röpködnek az eurószázezrek

H. L., S. J.H. L., S. J.
Vágólapra másolva!
2008.06.05. 02:38
Címkék

A német férfi Bundesligából és a spanyol Asobalból származó hírek gyorsan terjednek Európában. Az utóbbi napokban a legérdekesebbek közé tartozott, hogy az új szerzeménnyel, a barcelonai Petar Nenadiccsal BL-sikerre is törhet a nagy álmokat szövő Pick-Szeged; a 39 éves Christian Schwarzer (RN Löwen, beállós) Pekingben esetleg visszatér a válogatottba; a montenegrói Alen Muratovicsért (Valladolid, balátlövő) egymillió eurós, rekorddal felérő kivásárlási árat kért a spanyol klub a német Flensburgtól.

A kézilabdaszaklapok persze pillanatok alatt kiderítették: a Pick-Szeged gazdag spanyol és német klubok elől – csak tippelni lehet, hogy néhány százezer euróért – szerezte meg a szerb szupertehetséget, a 21 éves Petar Nenadicsot (a Barcelonával járt már Szegeden), akire azonban térdműtét várhat, ha – állítólag – sérülékeny lábát úgynevezett konzervatív kezeléssel nem tudják meggyógyítani. Az irányító-átlövő ennek ellenére óriási fogás, és a merészebb szegediek állítják: vele – valamint a még várható erősítésekkel (beállós, balátlövő) – BL-döntős lehet 2009-ben a Pick. Ezt az álmukat a klub ambiciózus vezetői sem rejtik véka alá.

Schwarzer saját klubja információs csatornáin is kifejtette: csak végszükség esetén (értsd: sérüléshullám) vállalná az olimpiai szereplést Heiner Brand vb-aranyérmes gárdájában, amelynek már „besegített” a tavalyi vb-n.

A 28 éves Muratovicsról pedig azt kell tudni, hogy négy évadra, évi 250 ezer euróért igazolt a Flensburgba, és kivásárlási ára – egyik közeli barátja és csapattársa szerint 500 ezer euró – nagy részét behozta a klubnak a horvát Blazenko Lackovic eladása a Hamburgnak. A szlovén Siol Sport értesülése szerint a Hamburg 300 ezer eurót adott Lackovicért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik