Innen már a döntő a megérdemelten győző Nationalelf célja

Vágólapra másolva!
2008.06.19. 23:51
Valóságos eksztázisban focizott a német válogatott a portugálok elleni Eb-elődöntőben, és a teljesen megérdemelt 3–2-es siker után a felhőtlen öröm volt az úr a sajtótájékoztatón is. A Nationalelf játékosai és vezetői „tökéletes meccsről” beszéltek, Luiz Felipe Scolari megemelte kalapját a győztes előtt.
A zászlón évszámok a dicső múltból: lehet, hogy végül 2008-ban is a németek örülhetnek?
Fotó: Reuters
A zászlón évszámok a dicső múltból: lehet, hogy végül 2008-ban is a németek örülhetnek?
A zászlón évszámok a dicső múltból: lehet, hogy végül 2008-ban is a németek örülhetnek?
Fotó: Reuters
A zászlón évszámok a dicső múltból: lehet, hogy végül 2008-ban is a németek örülhetnek?

„Borzalmas nehéz volt az üvegfal mögül nézni a meccset. Messze voltam, ez idegesítő volt, bár jól láttam. Az osztrákok elleni meccs után egyértelmű volt, hogy változtatni kell a csapat játékán, hisz az utolsó két csoportmérkőzésen gyengén fociztunk. Megpróbáltuk szűkíteni a területet és gyorsan átmenni támadásból védekezésbe” – nyilatkozta a győzelem „szellemi atyja”, az eltiltása miatt a lelátóra száműzött Joachim Löw.

”Jogit” a kispadon Hans-Dieter Flick helyettesítette, aki érthető módon teljesen elégedett volt a válogatottal.

„Nagy volt az osztrák meccsen a feszültség, de a minimális célunkat elértük a továbbjutással, így lekerült némi teher a játékosokról. Ma mindent megterveztünk és minden tökéletesen működött. A célunk innen már a döntő” – mondta.

Luiz Felipe Scolari a meccs előtt azzal viccelődött, hogy a németek mekkora magassági fölényben vannak, de ezzel meg is jósolta, hogy mi történik a negyeddöntőben: a germánok két gólt is szabadrúgások után szereztek, miután a portugál védelem élén Ricardo kapussal csak nyomozta a labdát.

„Nagyon csalódott és ideges vagyok. Elbuktam, nem sikerült tartanom, amit a szövetségnek megígértem: az elődöntőbe kerülést. A német válogatott minden fontos pillanatban jobban koncentrált, játékban is többet nyújtott, megérdemelten győztek le minket” – nyilatkozta a portugál kapitány.

„A harmadik német gólnál valószínűleg lökés volt, de nem ez döntött. Köszönöm mindenkinek az elmúlt öt és fél évet, büszke vagyok rá, hogy a portugál válogatottnál dolgozhattam. A legjobbamat igyekeztem adni, csakúgy, mint a játékosok” – tette hozzá a Chelsea kispadjára átülő szakember.

„Magunkat végeztük ki. Nem lehet két ilyen gólt kapni szabadrúgások után… Ez döntött” – morgott a 3–1 után szépítő Hélder Postiga.

A mérkőzés hőse, a gólt szerző, két gólpasszt adó és a mezőny legjobbjának megválasztott Bastian Schweinsteiger szerint a torna legjobb csapatát fektette két vállra a Nationalelf.

„Hihetetlenül örülök, hogy győztünk és az elődöntőbe jutottunk. Annál is értékesebb a siker, mert szerintem a torna legerősebb válogatottja ellen értük el. Ma az edzőnkért játszottunk. Tudtam, hogy a horvátok ellen ostobaságot tettem, ma mindenképpen javítani akartam. A labdarúgásban minden lehetséges, ma valódi német erényeket csillogtattunk” – mondta.

A német válogatottra az elődöntőben a pénteki horvát–török mérkőzés győztese vár. Bárki is jut tovább, alighanem túlfűtött hangulatú presztízscsatára lehet majd számítani.

Luiz Felipe Scolari meg innentől teljes figyelmét a Chelsea csapatának szentelheti…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik