Negatív kisugárzás volt a szakítás oka

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.06.27. 23:03
Címkék
Nagy változáson megy keresztül a legutóbbi bajnokságot 7. helyen befejező Zalaegerszeg: a felkészülést már Supka Attila irányításával kezdte meg a csapat, a szakmai stáb ezekben a napokban több fiatal labdarúgót tesztel. Ami igazán érdekes, hogy Molnár Balázs, az együttes emblematikus játékosa, tizennégyszeres válogatott középpályás átadólistára került…

Aligha minősíthető szokványos döntésnek, amikor egy klub átadólistára helyezi saját nevelésű, válogatottat megjáró futballistáját. Molnár Balázs néhány nappal 31. születésnapja előtt tudta meg, hogy Egerszegen nem vele képzelik el a jövőt, és annak ellenére, hogy szerződése még egy évig a ZTEhez köti, kezdhet gondolkodni a klubváltáson. Kilenc bajnoki szezon után a tizennégyszeres válogatott középpályás nem így szeretett volna távozni Zalaegerszegről, de mint mondja, nem ő az első egerszegi kötődésű játékos, aki sokat tett a csapatért, aztán klubváltása messze nem a legszebbre sikerült…

Avasson be: milyen körülmények között szokták az efféle hírt közölni a labdarúgókkal?

A technikai vezetőnk hívott, és mondta, hogy az elnök úr beszélni akar velem délután – felelte az átadólistára tett Molnár Balázs. – Nem gondoltam semmi rosszra, hiszen ez megszokott dolog, ám amit Nagy Ferenc mondott, alaposan fejbe vágott. Nem értettem, miért kerültem átadólistára, megítélésem szerint ugyanis nem zártam rossz szezont. Természetesen az elnököt kérdeztem az okokról, de másnapi találkozásunkon is csak azt tudtam meg, hogy véleménye szerint negatív hatással vagyok a csapatra. Én nem így látom, ezért nem igazán kaptam választ a miértre.

Mennyire egyszerű feldolgozni a tényt, hogy a futballjára nincs szüksége a ZTE-nek?

Volt egy álmatlan éjszakám, ez tagadhatatlan, de aztán megnyugodtam, és azt mondtam: szépen, kulturált körülmények között kell elválni. Azt azért nem tagadom, hogy ha már így döntött az elnök úr, akkor talán jobb lett volna, ha az utolsó forduló után odajön hozzám, és elmondja, a klubnak és nekem is jót tenne, ha váltanánk. De miért is lepődök meg, hiszen Sebők József, Kocsárdi Gergely vagy éppen Lendvai Miklós búcsúja sem olyanra sikerült, mint amilyet megérdemeltek volna.

Van, aki úgy véli, azért kellett távoznia, mert teljesítménye nem volt arányban kiemelten magas fizetésével.

Erre csak azt mondhatom: nem én voltam a ZTE legjobban kereső futballistája. Amúgy az ősszel volt egy súlyosabb sérülésem, akkor a teljesítményem valóban nem volt az igazi, a tavaszt azonban bátran vállalhatom. Ha rosszul játszottam volna, aligha kapok folyamatosan bizalmat a szakmai stábtól.

Molnár Balázstól azonban az elöljárók nemcsak a jó futballt várták, hanem azt, hogy legyen vezéregyéniség, teremtse meg a csapategységet.

Más, amit Zalaegerszegen gondolnak egy csapatkapitány feladatköréről, és más, ami szerintem a dolga. Nekem minden körülmények között a csapatért kellett kiállnom, a játékosok érdekeit kellett képviselnem. A nyáron tizennégy labdarúgó távozott tőlünk, rengeteg légiós érkezett hozzánk, és való igaz, nem sikerült megfelelő csapatszellemet kialakítani.

A klub honlapján akad olyan hozzászólás, amely sajnálja, amiért távoznia kell, de nem kevesen vélik úgy, hogy Molnár Balázs flegma, antipatikus játékos, úgyhogy a vezetőknek ezt a döntést meg kellett hozniuk. Szíven ütik az ilyesfajta vélemények?

Most mondjam azt, hogy Magyarországon irigyek az emberek? De tudja mit, inkább tízen irigyeljenek, mint akár csak egy is sajnáljon. A külföldön keresett pénzemet étterembe, panzióba fektettem, de azok nélkülem is üzemelnek, nekem a futball az első. Nem tudok mindenkihez odamenni, és azt mondani: bocs, de én főiskolát végeztem, nem az a léhűtő vagyok, akinek te gondolsz. Azt pedig senki sem mondhatja, hogy flegma lennék, mindig legjobb tudásom szerint küzdöttem a csapatért. Ha nem így lett volna, akkor az edzőim aligha bíznak meg bennem.

Keresték már másik klubtól?

Igen, volt érdeklődés. A Zalaegerszeg pénzt kér értem, remélem, nem többet a méltányos összegnél. Furcsa lesz a ZTE ellen pályára lépni, profi labdarúgóként azonban erre a helyzetre is megfelelően felkészülök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik