A tehetségtelenek megkímélhetnék…

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.06.30. 01:21
Címkék
Remekül szerepelt a tavasszal az FC Fehérvár, hihetnénk, semmi sem indokolja, hogy jelentős változások legyenek a játékoskeretben. A klub elöljárói azonban előre tekintenek, és tehetséges fiatalok szerződtetésével már a sikeres jövőt igyekeznek megalapozni.

Tizennégy tavaszi bajnoki meccse közül (a Sopron elleni találkozó három pontját játék nélkül kapta meg az együttes) tízet megnyert az FC Fehérvár, egyet döntetlenre adott, és háromszor veszített – ennek köszönhetően a kilencedik helyről az ötödikre lépett előre a tabellán. Disztl László vezetőedző megtalálta a csapat számára ideális játékrendszert és azokat a futballistákat, akik képesek voltak megvalósítani elképzeléseit. A megszokott alapcsapatban zömében rutinos, sokat tapasztalt labdarúgók szerepeltek, ez azonban nem jelenti azt, hogy a fiatalabb korosztály ne képviseltette volna magát. A védelemben biztos pont volt a 22 esztendős Horváth Gábor és a húszéves Lázár Pál, a támadósorban pedig a 23 éves Nagy Dániel és a vele egykorú Jusuf Dajic kapott bizalmat. Könnyen lehet, hogy a szurkolók hamarosan újabb fiatalok nevét tanulhatják meg, ugyanis Fehérváron az elöljárók tesznek a szép jövőért.

Szombaton immár a második és a harmadik felkészülési mérkőzését is lejátszotta az FC Fehérvár, a Siófok és a Kecskemét elleni párharc során jó néhány, ma még csak szűk körben ismert futballista jutott lehetőséghez. Persze ez nem jelenti azt, hogy máris a szűk keretben érezhetik magukat, ám csak rajtuk múlik, hogy bekerülnek-e, avagy sem.

„Tartom magam ahhoz, amit korábban mondtam, vagyis olyan futballistát érdemes igazolni, aki vagy azonnal erősítést jelent, vagy fiatal tehetségként idővel meghatározó játékossá válhat – érvelt a fehérváriak trénere, Disztl László. – A Kecskemét ellen néhány alapemberrel kiegészülve a külföldiekre voltam kíváncsi, a Siófok ellen pedig elsősorban a fiatalokat küldtem pályára. Fontos volt, hogy a játékosok lehetőleg teljes meccset játsszanak, hiszen ki kell derülnie, közülük ki lehet ott a szűkebb keretben is. A látottak nem keltettek csalódást, mindenki igyekezett bizonyítani, és bízom benne, hogy ez a jövőben sem változik. Örömmel mondhatom, vannak tehetségeink, és a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával létrejött megállapodásnak köszönhetően az eddiginél is szélesebb bázisból meríthetünk.”

Hát igen…

Az FC Fehérvárnál szerződést kaptak saját nevelésű fiatalok (Magyar Balázs, Bencze Zsolt, Lelkes Péter és Halasi Péter), a klub tehetségeket igazolt a második vonalból (Nagy Tamást és Elek Ákost Kazincbarcikáról), és a felcsúti Puskásakadémia is adott már játékost (Czuczi Mátyást és Kovács Tamást) az együttesnek. Annak azért kicsi a valószínűsége, hogy közülük valaki már az ősszel nagyobb szerephez jut, ám valamennyien szem előtt vannak, és ha fejlődésük töretlen, abból profitálni fog az FC Fehérvár.

A lényeg, hogy célozzák meg a csúcsot, ne elégedjenek meg azzal, hogy aláírt szerződésük van…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik