Rajtol a sportág elitje

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2008.07.02. 14:16
Címkék
A mostani a 12. nyár, amikor Tiszaújváros a triatlonvilág fővárosa lesz. Aki versenyzőként vagy nézőként egyszer is részt vett a magyarországi Világkupa-viadalon, újra ott akar lenni.

A július 13-i 12. TVK BG Triatlon Világkupa-versenyen világszínvonalú lesz a mezőny, a majdani pekingi indulók közül 21 férfi és 14 nő áll rajthoz. Tiszaújvárosban az első számú esélyes, a pekingi favorit, Javier Gómez. A spanyol sportoló vetélytársakat demoralizáló futással simán nyerte meg június elején a vancouveri világbajnokságot. A mezőnyben ott lesz a férfiaknál Sydney kanadai győztese, Simon Whitfield, bár az elsőségért várhatóan nem ő, hanem az ausztrálok U23-as világbajnoka, Brad Kahlefeldt lesz Gómez legnagyobb riválisa.

A hölgyeknél Athén aranyérmese, az ausztrál–osztrák Kate Allen is rajthoz áll, akit az oroszlányiak junior-vb-bronzérmese, Tóth Zsófia meg is verhet, ha a futásig nem szakad le. Az egyetlen pekingi magyar triatlonos, Szabó Zita szereplése is a vízben dőlhet el – az úszás a gyengéje, de mint mondta: már sokat fejlődött.

A tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét már szombaton elkezdődik: kenu-, futóverseny, kerékpározás, duatlonváltó, extrémváltó, streetball, futásíjászat, sakkszimultán Portisch Lajossal vár a vállalkozó szelleműekre, az ötpróbában indulók között pedig két egyhetes olimpiai utat sorsolnak ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik