Ronaldinhót csak a Barcelonánál írták le: ott lesz az olimpián

Vágólapra másolva!
2008.07.08. 07:55
Dunga kihirdette a brazil válogatott 18 játékosból álló, a pekingi ötkarikás játékokra utazó keretét. A dél-amerikai szövetségi kapitány meglepetésre behívta a nemzeti csapatba Ronaldinhót, a Barcelona futballistáját.
Ronaldinho újra együtt készülhet Robinhóval
Fotó: Action Images (archív)
Ronaldinho újra együtt készülhet Robinhóval
Ronaldinho újra együtt készülhet Robinhóval
Fotó: Action Images (archív)
Ronaldinho újra együtt készülhet Robinhóval

A döntés egy évvel korábban nem okozott volna semmiféle meglepetést, de az utóbbi idényben Ronaldinho nem tudott olyan formában játszani, mint korábban, és sérülések is hátráltatták a sztárt. A Barcelona játékosa a válogatottban sem szerepelt már jó ideje: utoljára 2007 novemberében játszott Uruguay ellen, amikor a brazilok 1–0-ra nyertek.

Dunga behívót küldött egy másik spanyol óriásklub sztárjainak is: Robinho lesz a második túlkoros a brazil olimpiai keretben, és Marcelo is utazhat Pekingbe. A nemzeti csapat harmadik 23 éven felüli játékosa a brazil Fluminense védője, Thiago Silva lesz.

„A tapasztalati tényező nagyon sokat számít a nyári ötkarikás játékokon” – mondta Dunga a kerethirdetés után. – Éppen ezért választottam sok 1985-ös születésű játékost, valamint a fiatalabbak közül is azokat, akik rendelkeznek nemzetközi tornákon szerzett tapasztalattal.”

A brazil válogatottnak van mit bizonyítania az olimpián, hiszen ez az egyetlen jelentős nemzetközi torna, melyen Brazíliának még nem sikerült győznie. Kétszer szerzett ezüst érmet: 1984-ben Los Angelesben és 1988-ban Szöulban, valamint egy alkalommal a harmadik helyen zárta az ötkarikás játékokat: 1996-ban Atlantában.

A 18-FŐS BRAZIL OLIMPIAI VÁLOGATOTT KERET

Kapusok: Diego Alves (Almería), Renan (Internacional)
Védők: Ilsinho (Sahtar Doneck), Rafinha (Schalke), Marcelo (Real Madrid), Alex Silva (Sao Paulo), Breno (Bayern München), Thiago Silva (Fluminense).
Középpályások: Anderson (Manchester United), Diego (Werder Bremen); Hernanes (Sao Paulo), Lucas (Liverpool), Ronaldinho (Barcelona), Thiago Neves (Fluminense).
Támadók: Alexandre Pato (Milan), Jo (Manchester City), Rafael Sobis (Real Betis), Robinho (Real Madrid).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik