Haladnak kelet felé

BERECZKY ATTILA, PIETSCH TIBORBERECZKY ATTILA, PIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2008.07.14. 23:38
Címkék

A végső úti cél a messzi Peking, így nem csoda, hogy a magyar lányok fokozatosan haladnak kelet felé. Júniusban Zalakaroson kezdték az olimpiai felkészülést, innen Tatára költöztek, a héten pedig Nyíregyházán és Kolozsváron gyakorolnak.

Kalandosan indultak a szabolcsi napok, hétfőre virradóra ugyanis nem várt társaságot kaptak a kerettagok. A női kézilabda-válogatottnak lefoglalt szálloda szobáiban ugyanis sűrű sorokban meneteltek a csótányok. Pálinger Katalinék akkor sem nyugodtak meg, amikor a szálláshely egyik vezetője közölte, hogy ezek nem is csótányok, hanem svábbogarak… Hamar egyértelművé vált, hogy ilyen körülmények között nem tudnak pihenni a játékosok, ezért éjjel fél tizenkettőkor összepakolt, s elköltözött a csapat.

„A problémák azért vannak, hogy leküzdésüktől még erősebbek legyünk” – mondta Hajdu János kapitány a hétfői edzés előtt. Az éjszaka még ijesztő história hétfőre mosolyogtató sztorivá szelídült, s a hölgyek zsúfolt napi programja nem is adott sok lehetőséget a meditálásra. Délelőtt és délután is izzasztó edzést vezényelt a szövetségi kapitány a 16 játékosnak, akik közönségtalálkozón is részt vettek. A kisebb sérüléssel bajlódók is együtt edzettek a többiekkel. A kezét fájlaló Görbicz Anita már jobbal is lőtt kapura, s Tóth Tímea bal térde is csaknem teljesen meggyógyult. A következő napokban szükség is lesz minden játékosra, hiszen szerdán Kolozsváron megkezdődik a felkészülés következő szakasza – tesztmérkőzésekkel. A héten kétszer Románia lesz az ellenfél, majd a norvég–dán túrán négy meccs következik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik