Két gól a boldogság

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.07.16. 23:06
Címkék
Huszonkét évet vártak Győrben erre a pillanatra: az ETO ismét az UEFA-kupában mutathatja meg magát a nemzetközi porondon. Az ellenfélről, a grúz kupagyőztes FK Zesztafoniról kevés információt sikerült beszerezni, ennek ellenére a győriek előnyszerzést remélnek a két hét múlva esedékes visszavágóra.

Egy évvel ezelőtt Győrött talán egyetlen ember sem akadt, aki azt mondta volna, hogy az ETO 2008 nyarán kilép a nemzetközi porondra.

A tavasszal aztán volt olyan időszak, amikor az ETO-nak a bajnoki cím megszerzésére is esélye volt, és bár végül „csak” bronzérmesként zárt, jóval a várakozás felett teljesített.

Hogy pontosan fogalmazzunk: az együttesnek egy évvel előbb sikerült kijutnia a nemzetközi porondra, mint azt a klub elöljárói remélték.

Azt már a nyoni sorsolás előtt tudni lehetett, hogy az egykori Szovjetunió tagállamából érkezik a rivális: a grúz FK Zesztafoni nem tartozik a neves klubok közé, de ez aligha szorul magyarázatra, ha tudjuk, 2004-ben alapították (jogelődje a Margveti és a Metallurgi volt).

Az együttesnek tavaly brazil, gaboni, német és kameruni légiósa volt, ám úgy hírlik, azóta jelentős változások voltak a játékoskeretben.

Az mindenesetre tény, hogy az ETO szakvezetője, Egervári Sándor nem lett sokkal okosabb, amikor megnézte a Zesztafoni bajnoki meccsét tartalmazó DVD-t.

„A sorsoláson segítőm, Kenyeres Imre abban maradt a grúz klub képviselőjével, hogy kölcsönösen elküldjük egymásnak az utolsó hazai mérkőzés felvételét – mondta Egervári Sándor. – Mi a megbeszéltek szerint jártunk el, a riválisunktól viszont egy rossz talajon lejátszott, idegenbeli találkozó felvételét kaptuk meg. A Zesztafoni pillanatnyi játékerejét nem tudjuk megítélni, majd a mérkőzés elején kell felmérnünk erényeit és hibáit. Célunk, hogy kapott gól nélkül szerezzünk előnyt, lehetőség szerint két-három gólost. Való igaz, csak jövőre szerepelt terveinkben az UEFA-kupa-szereplés, azonban élni akarunk a hirtelen jött lehetőséggel.”

Az ETO esélyeit növeli az a tény, hogy a vezetőknek sikerült együtt tartaniuk a csapatot, mi több, Pintér Attila érkeztével a védelem, Mario Bicak megszerzésével a középpálya, a volt újpesti Kovács Zoltán átigazolásával a támadósor erősödött. Noha Egervári Sándor a sikeres nemzetközi szereplés érdekében szerette volna még két-három futballistával felfrissíteni a keretet, panaszra azért nincs ok.

A tavasszal látott, harcos, eredményes ETO túljuthat grúz riválisán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik