A lelkierőn is sok múlhat majd

H. L., S. J.H. L., S. J.
Vágólapra másolva!
2008.07.19. 23:24
Címkék

Sajnos a magyar férfiválogatott nem lesz ott Pekingben, ennek ellenére itthon is nagy figyelem kíséri majd az urak vetélkedését, amelynek nagy esélyese az olimpiai bajnok horvát férfiválogatott. Az utóbbi hetekben Zadarban, a Valcic fivérek szülővárosában készül Pekingre, de Josip Valcic nem tud hazaugrani még egy kávéra sem.

„Itt vagyunk a házam mellett, de egész nap edzünk, vagy elemezzük az ellenfeleinket, szinte egy kávét sem ihatunk meg. Pedig nagyon örültem, hogy itthon készülünk, csak akkor még nem tudtam, hogy ilyen erős tempóban zajlik majd a gyakorlás” – mondta az

ifjabb Valcic, aki már csak azért sem lazsálhat, mert egyáltalán nem biztos, hogy elutazik az olimpiára. Az irányító pozícióért Ivano Baliccsal kell versengenie, aki ezen a poszton a világ legjobbja.

A keret és Lino Cervar szövetségi kapitány munkáját segíti az eszéki származású Vlatko Kalapos pszichoterapeuta (nem pszichológus, mégis a játékosok lelkét gondozza), aki már Norvégiában a csapattal volt a januári Eb-n is. Balicék állítják, sokat segített abban, hogy döntőbe jutottak.

„A felkészülés és a meccsek során nagyon sok stressz éri a játékosokat, rengeteg bennük a feszültség, s én azért vagyok itt , hogy elbeszélgetve a fiúkkal segítsem a lelki ellazulásukat, erősítsem az önbizalmukat, s hozzájáruljak a csapategység fokozásához – mondta Vlatko Kalapos, akit a varázslóként emlegetett Cervar kapitány hozott a kerethez. – A cél, hogy szinte együtt lélegezzenek. Ahogy fizikailag felkészülnek, úgy kell koncentrációban és lélekben is erősnek, kitartónak, tisztának lenniük.”

A horvát közvélemény rajong a szimpatikus Cervarcsapatért, ugyanakkor nagy terhet is tesz rá: elvárja az újabb olimpiai aranyat, amelyre persze többen (a németek, a dánok, a lengyelek, a franciák, az oroszok) is pályáznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik