A vallatás előtt

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.07.27. 22:53
Címkék
Kuttor Attila egy lépéssel ismét közelebb került ahhoz, hogy ő legyen a legtöbb élvonalbeli mérkőzésen pályára lépő magyar labdarúgó. A Haladás védője szombaton ötszázhuszadik meccsét játszotta az első osztályban – a csúcstartó Illés Béla ötszáznegyven mérkőzéssel –, és góllal segítette csapatát a Győri ETO FC 2–1-es legyőzéséhez.

Hibát követ el, aki egyetlen győzelemből messzemenő következtetést akar levonni, mi mégis azt mondjuk: a Haladás az ETO elleni 2–1-es sikerével igazolta, nem túlzóak azok a vélemények, hogy az együttesnek nem lesznek kiesési gondjai a sorozatban. Nem szabad elfelejteni, hogy az újonc ellenfele a legutóbbi versengést bronzérmesként fejezte be, ráadásul a 2008–2009-es bajnokságra ismét a dobogót célozta meg... A három pont megszerzése a folytatásra egészséges önbizalmat adhat az újoncnak, azonban az együttes tizenkilencszeres válogatott játékosa, Kuttor Attila azt mondja, nem szabad a realitásoktól elrugaszkodni, no és felesleges túlzottan előre tekinteni...

„Nagyon fontos volt, hogy hazai pályán győzelemmel mutatkozzunk be közönségünknek – utalt a jó kezdés fontosságára Kuttor Attila. – A találkozón az ETO igazolta jó hírét, kemény, harcos összecsapáson kellett megküzdenünk a bajnoki pontokért. Óvatosan kezdtük a párharcot, amit némileg magyaráz, hogy több futballistánknak ez volt az első élvonalbeli mérkőzése. A félidő közepétől aztán átvettük az irányítást, kétgólos előnyt szereztünk, és bár a fordulást követően gyorsan szépített a Győr, végig bíztam a győzelemben. A rajtunk tehát úgy sikerült, ahogy előzetesen szerettük volna, ám ettől még nem változott körülöttünk semmi. A szurkolók, a szakemberek megtehetik, hogy latolgatják egy-egy csapat bajnoki esélyeit, nekünk azonban nem szabad ezekkel a véleményekkel foglalkozni. Majd a vallatásnál, vagyis a sorozatos megméretéseknél derül ki, melyik együttes mire képes, a pontokat csakis a játéktéren lehet megszerezni.”

Való igaz, ez ideig nem fordult elő, hogy egy csapat azért esett ki, végzett a középmezőnyben, vagy lett éppen dobogós, mert az előzetes esélylatolgatások alapján a tippelők többsége így vélekedett. Persze a pozitív vélemények legyezhetik a labdarúgók hiúságát, esetleg felboszszanthatják őket, azonban a lényegi kérdések úgyis a pályán dőlnek el. Ott, ahol Kuttor Attila már 520 élvonalbeli meccset játszott, s már csak 21 találkozó kell ahhoz, hogy megdöntse korábbi játékostársa, Illés Béla rekordját...

„Az őszi idényt stabilan végig kell játszanom, hogy a rekord úgymond lőtávolon belül legyen – folytatta a Haladás korelnöke. – Nem húzom a strigulákat, nem számolgatok, egyszerűen csak teszem a dolgom. Most az a legfontosabb, hogy mindannyian a Haladás előtt álló feladatokra koncentráljunk, azonban mindig csak a soron következőre. Nem osztom azt a véleményt, hogy az élvonal mezőnye két részre szakad, és nagy lesz a csapatok közötti különbség. A Kaposvár legyőzte a bajnok MTK-t, a Siófok három pontot szerzett a Fehérvár ellen, és ez azt mutatja, kiegyenlített a mezőny. Nem lehet megmondani, ki lesz az aranyérmes, melyik együttes esik ki, és ez használ a bajnokság színvonalának.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik