Kötelező feladat lesz gólt szerezni!

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2008.07.28. 23:11
Címkék
Az UEFA-kupában érdekelt magyar kettős, a DVSC-TEVA és a Győri ETO is 1–1-ről vág neki a kupapárharcok csütörtöki visszavágóinak. Nem elhanyagolandó különbség, hogy ez az eredmény a debreceniek esetében, akik Kazahsztánban végeztek döntetlenre a Sahtyor Karagandi ellen, pillanatnyilag továbbjutást ér, a Győrt ellenben „szorítja” az ETO Parkban a grúz Zesztafonival szemben kiizzadt iksz.

A túléléshez (hangsúlyozandó: kazah és grúz riválisok ellen) a Magyar Kupa-győztes debrecenieknek muszáj, az ETO-nak egyenesen kötelező gólt szereznie, ellenkező esetben fennáll annak a lehetősége, hogy a nemzetközi eredményeket tekintve egyébként is mélyponton lévő magyar futball eléri az „abszolút nullát”, azaz az első selejtezőfordulót követően nem marad képviselője a kisebbik kontinentális sorozatban.

A képlet pofonegyszerű: gólt kell szerezni – itt is, ott is.

„Egyetértek – adott a felvetésre egyszavas választ Bojan Brnovics, az ETO montenegrói támadója. – A cél egyértelmű: tovább kell jutnunk. Nem foglalkozhatunk azzal, hogy mi történt az első összecsapáson, nem lehet befolyásoló tényező, hogy Győrben rosszul teljesített a csapat. Szinte semmi sem sikerült, mindenki izgult, mert az ETO hosszú idő elteltével szerepelhet újra az UEFA-kupában. Jobbak vagyunk a grúzoknál, efelől nincs kétségem, hiszem, hogy a visszavágón bizonyítjuk is, és ehhez én is hozzáteszem a magam részét. Nincs bennem drukk, de az első meccs előtt sem volt. Éppen elég nemzetközi tapasztalatot szereztem a Partizan Beograddal és a DVSC-vel, hogy kellő önbizalommal lépjek pályára európai kupameccsen, legyen szó grúz, román vagy bármilyen nációjú keleti együttesről. Ez a meccs sem lesz kivétel abból a szempontból, hogy a lényeges dolgok a mentális felkészülésen múlnak: alkalmazkodnunk kell a grúziai viszonyokhoz, úgy, ahogy a DVSC-nek kellett alig két hete a kazahsztánihoz. A Loki túltette magát a nehézségeken, ebből a szempontból a debreceniek produkcióját kell lekopíroznunk – az eredményt tekintve pedig túlteljesítenünk.”

A legutóbbi bajnoki szezon tizenegy góllal második legeredményesebb debreceni támadója, Kerekes Zsombor osztja Bojan Brnovics véleményét – a DVSC-re vonatkozóan, némiképp persze átszabva a fentebb elmondottakat. A summázat mindamellett ugyanaz: a Sahtyor Karagandi elleni párharcban a Magyar Kupagyőztes a favorit.

„Habár az idegenben lőtt gól sokat, adott esetben továbbjutást ér, nem lehet nulla nullára játszani – mondta a Bojan Brnovicshoz hasonlóan a felkészülés egy részét sérülés miatt kihagyó csatár. – Gólt kell rúgnunk, minél hamarabb, annál jobb, ami megnyugtatná a csapatot. Kazahsztánban és a ZTE ellen is nyűgösen kezdtünk, de legalább az eredményt szállítottuk. Végig kézben kell tartanunk az irányítást a Sahtyor elleni visszavágón, és ez – habár a játékunk eddig finoman szólva sem volt az igazi – meg is valósítható. Az első meccs után már tudjuk, mire számíthatunk a Karaganditól: hazai pályán is a centerükre ívelték fel a labdát, s nem hiszem, hogy a visszavágón új harcmodorral rukkolnának ki. Erre fel lehet készülni, de sokkal inkább magunkra kell koncentrálnunk. Idegenben is több helyzetünk volt, már ott eldönthettük volna a továbbjutást. Nem vagyok mai gyerek, nem aggódom. Nem a Milan vár ránk, hanem a mai Lokinál kisebb játékerőt képviselő együttes. Hozni kell a papírformát – nincs más dolgunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik