Görbicz Anita másodfokú égési sérüléssel került kórházba

Vágólapra másolva!
2008.07.29. 13:08
Finoman szólva sem problémamentes a női kézilabda-válogatott olimpiai felkészülése. Korábban Görbicz Anita és Tóth Tímea is sérüléssel bajlódott, most pedig ismét a Győr irányítója miatt izgulhatnak a szurkolók: Görbicz Anita másodfokú égési sérülést szenvedett.
Görbicz Anita újabb sérülést szenvedett
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Görbicz Anita újabb sérülést szenvedett
Görbicz Anita újabb sérülést szenvedett
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Görbicz Anita újabb sérülést szenvedett

Sinka László, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a győri játékos hétfőn este otthonában szenvedett háztartási balesetet, forró olajjal öntötte le a lábfejét. Jelenleg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban ápolják.

Sinka hozzátette, az eset nyilván befolyásolja majd a magyar csapat egyik legjobbjának pekingi szereplését, de azt még nem tudni, milyen mértékben. A héten derül ki, hogy Görbicz a szombaton útra kelő csapattal tarthat-e Pekingbe.

A NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE

Bódi Bernadett (Randers HK), Borbás Rita, Szűcs Gabriella (CS Olthim Valcea), Ferling Bernadett, Pigniczki Krisztina (Dunaferr NK), Görbicz Anita, Herr Orsolya, Hornyák Ágnes, Pálinger Katalin, Tomori Zsuzsanna, Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Kovacsicz Mónika (Viborg HK), Szamoránsky Piroska (Budapest Bank-FTC), Tóth Tímea (Hypo NÖ)
„A tegnapi nap folyamán sütés közben rossz mozdulattal nyúltam a serpenyőhöz, amelynek tartalma így rögtön a lábamra és kis része a kezemre ömlött. Reggel átkötötték a lábamat, amin szép nagy heg látható, amely tegnap rosszabbul nézett ki, mint ma, úgyhogy bízom benne, hogy el tudok utazni a lányokkal. Remélem, hamarosan speciális védőfelszereléssel megkezdhetem a futóedzéseket” – mondta Görbicz a handball.hu internetes oldalnak.

Korábban a magyar hírportálok egybehangzóan harmadfokú égési sérülésről számoltak be, de tudósítónk értesülése szerint mégsem ennyire súlyos a helyzet: a hivatalos diagnózis másodfokú égési sérülést állapított meg. Görbicz Anita kezelőorvosa szerint ugyanakkor mind a kézilabdázó Pekingbe utazása, mind a játéka kérdéses.

Hajdu János szövetségi kapitány hivatalosan ma hirdette ki a Pekingbe utazó keretet, és elmondta, nem tervezi, hogy mást hívna be Görbicz helyére, mert a játékos küzdőszellemét ismerve az irányító a csapattal tarthat. A kapitány szerint ugyanakkor van esély arra, hogy a világ egyik legjobbja a játékok kezdetén nem tud az együttes segítségére lenni.

BIZARR SÉRÜLÉSEK

Hasonló furcsa sérülésekből (sajnos) nincs hiány sem a magyar, sem a nemzetközi sportéletben. Vajda Attila 2006-ban a szegedi kajak-kenu vb előtt egy üvegajtóba esett bele, amely elvágta bokájában az ínszalagot és az artériát. Cseh László az athéni olimpia előtt lépett szerencsétlenül, a kitűnő spanyol kapus, Santiago Canizares pedig a 2002-es vb előtt ejtette lábujjára arcszeszt tartalmazó üvegét, és hagyta ki emiatt a tornát. Az amerikaifutballista Chris Hanson meg fatörzsre akart rácsapni baltájával, de a saját lábába állította, ezért a teljes 2003-as idény kihagyására kényszerült.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik