Pontos, erőszakos játékot remélve

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.07.30. 00:47
Címkék
Noha a párharc első felvonásán a Győri ETO és a DVSCTEVA sem tudott előnyt szerezni – előbbi a grúz Zesztafoni, utóbbi a kazah Sahtyor Karagandi ellen végzett 1–1-re –, a látottak azt mondatják velünk, mindkét magyar csapatnak erősebb a kerete, mint riválisáé. Vagyis kiharcolható a remélt továbbjutás, azonban tanulni kell az első mérkőzésen elkövetett hibákból.

Forró összecsapás vár csütör tökön (magyar idő szerint 14 órakor) a bajnoki bronzérmes ETO-ra Zesztafoniban, és ezt nem csak azért állítjuk, mert a grúz városban mostanság csaknem negyven Celsius-fokot mutatnak a hőmérők. Ismert, a két együttes az első mérkőzésen 1–1-re végzett Győrben, és ez azt jelenti, rúgott gól nélkül lehetetlen vállalkozás továbblépni az UEFA-kupában. A győriek az első mecscsen Böőr Zoltán találatán kívül egyetlen valamirevaló ziccert tudtak kialakítani (Bajzát Péter révén), így nehezen hihető, hogy a visszavágó bővelkedik majd lehetőségekben. Meglehet, csak egyszer kínálkozik esély a gólszerzésre, éppen ezért az ETO labdarúgóinak a tökéletes koncentráció adhat sanszot a túlélésre. A zöldfehéreknek nem szabad siettetniük a támadásokat, és az sem vezethet eredményre, ha a védők kihagyják a középpályássort a játékból, és indokolatlanul ívelgetik a labdát a támadók felé. Persze szükség lesz hosszú átadásokra, kellő időben, pontosan végrehajtott súlypontáthelyezésekre, azonban a játékot elsősorban nem a hátsó alakzatban szereplőknek kell alakítaniuk. Borítékolható, hogy amíg az eredmény a grúzoknak kedvez, a Zesztafoni csalja majd a futballt, meglehet, a játékvezető partner lesz ebben, azonban csakis a feladatra kell koncentrálni, és egy pillanatra sem szabad kizökkenni a megbeszélt játékból.

Ami a Loki esélyeit illeti, Herczeg András együttese játékban már Kazahsztánban is riválisa fölé nőtt, mégsem tudott előnyt szerezni a visszavágóra. Vitathatatlan, ha valós tudása szerint futballozik a DVSC, hazai környezetben nem jelenthet problémát a továbbjutás kiharcolása, de hogy ez bekövetkezzen, javulásra lesz szükség. Hogy miben? Soroljuk... Az egészséges önbizalomnak tetten érhetőnek kell lennie, a Sahtyor futballistáiban tudatosítani kell, esélyük sincs jó eredmény elérésére. A labdaszerzést követően szükség van ritmusváltásra, a támadásba való átmenet közben érezhető legyen a sebességkülönbség. Az első találkozó azt mutatta, noha Kazahsztánban már javában zajlik a bajnokság, az ellenfél labdarúgói messze nincsenek ideális fizikai állapotban, így ha a DVSC erős iramot diktál, megtörheti riválisát. Ha a Magyar Kupa védője türelmesen, pontosan futballozik, és gondolkodásban is gyorsabb lesz, mint a Karagandi, lehet készülni a következő körre.

Reményeink szerint hétfőn a bajnokság második fordulójában úgy csap majd össze egymással az ETO és a Debrecen, hogy mindkét együttes teljesítette küldetését...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik