Centerposzton meggyengültek a peches szerb vízilabdázók

Vágólapra másolva!
2008.08.07. 08:44
A sors valamelyest könnyített az olimpiai érmekre pályázó vetélytársak helyzetén. A szerb férfi vízilabda-válogatott szakvezetője, Dejan Udovicsics ugyanis kénytelen volt lemondani bivalyerős centeréről, Szlobodan Nikicsről, aki Peking bevétele helyett hazautazik Belgrádba.
Nikics Pekingben nem küzdhet együtt társaival
Fotó: Action Images (archív)
Nikics Pekingben nem küzdhet együtt társaival
Nikics Pekingben nem küzdhet együtt társaival
Fotó: Action Images (archív)
Nikics Pekingben nem küzdhet együtt társaival

Nincs könnyű helyzetben Dejan Udovicsics, a szerb férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Egyik centere, Branko Pekovics eleve törött lábujjal érkezett Szöulba (ahol egy hétig Kanada és Görögország társaságában tréningezett együttese), a dél-koreai fővárosban pedig a másik center, Szlobodan Nikics szenvedett sérülést.

A 25 esztendős pólós keze a Kanada ellen 18–8-ra megnyert találkozón vívott egyik párharc során beleakadt ellenfele sapkájába, és a műanyag fülvédő felvágta a mutató- és a középső ujj közötti részt.

A kórházban 12 öltéssel varrták össze a sebet, és a stábnak nem sok ideje maradt, hogy eldöntse, szerepelhet-e Pekingben Nikics.

Szerdán mindenképpen határozni kellett, hiszen csütörtökön a kínai fővárosba repült a csapat.

Nos, miután Udovicsics – okkal – úgy vélte, hogy ebben az állapotban a centerposzton nem lehet felvenni a versenyt, kénytelen volt áldozatot hozni, azaz a játékos útja Szöulból nem Pekingbe, hanem Belgrádba vezet. Mint ismert, súlyos motorbalesete miatt Danilo Ikodinovics sem segítheti társait az olimpián.

Érdekesség, hogy a szerbek 15 játékossal utaztak el Ázsiába, azaz a dél-koreai felkészülés során még nem mindenki lehetett biztos az ötkarikás szereplésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik