Nem erre számított

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.09.04. 07:05
Címkék
Az olimpia magyar meglepetésembere, a Pekingben ezüstérmet szerző kötöttfogású birkózó, Fodor Zoltán szerda délelőtt a Nemzeti Sport Online vendége volt. Az olvasók után lapunk kérdéseire is válaszolt.

Amikor megérkezett, mintha kicsit nehezen mozgott volna. Fáj valamije?Amikor megérkezett, mintha kicsit nehezen mozgott volna. Fáj valamije?

Kedden lementem lábteniszezni a Fradiba, aztán a többiek kapacitáltak, hogy segítsek nekik, szálljak be birkózni, ezért fáj most itt-ott. A karomon is van egy folt, tudja, elég hamar elszokik a bőr a birkózástól.

Bácsi Péter mondta a múlt héten, hogy nem tervez hosszú szünetet, mivel már hiányzik neki a birkózás. Ön is így volt ezzel?

Bizony, jó volt újra lemenni, találkozni a barátokkal.

Még akkor is így érzi, ha egyesülete igen rendhagyó módon gratulált az olimpiai ezüstérméhez?

Sejtem, mire gondol. Kaptam a klubtól egy levelet, először azt hittem, gratulálnak, de csak annyi volt benne, hogy miután nem fizettem be a tagdíjat, nem vagyok a klub tagja. A szakosztályom köszöntött, de ennyi. Ebben az ügyben annyi történt, hogy később egy tévéműsorban Rieb György elnök elnézést kért.

Az angol befektetők pénzéből láttak már valamit?

Semmit.

Az elmúlt egy évben kapott fizetést a Ferencvárostól?

Nem kaptam egy fillért sem, csak a szponzorok segítettek.

Ehhez képest az olimpián csak fradista birkózó szerzett pontot. Mi a sikerek titka?

Nem kell nagy titkokat keresni. Nagyon jó közösség alakult ki, színvonalasak az edzések, ez kell a jó szerepléshez.

Mikor dől el, hogy a klubnál marad-e?

Úgy döntöttünk, szeptember végéig várunk arra, hogy rendeződik-e az anyagi helyzet. Ha semmi pozitív változás nem következik be, akkor elképzelhető, hogy távozom. Erről még nem szeretnék beszélni, de ha úgy alakul, ezt kell tennem.

Az alapozást még a zöldfehéreknél kezdi el?

Igen, mivel az első edzés szeptember tizennegyedikén lesz.

Nehéz lesz visszarázódni a munkába?

Nem vészes, sőt igazából nem is tudok elszakadni a birkózástól. Nekem ez a munkám, amit ráadásul nagyon élvezek is. Ezért sem jelent gondot, hogy ebben az évben nincs verseny, csak edzés, és az alapozásnak is megvan a maga szépsége.

Az olimpia óta szinte folyamatosan témát szolgáltató esetleges szabályváltoztatásokról mi a véleménye?

Szükségesek, mivel ez a mostani golyós rendszer nem a legjobb. Ha két azonos képességű birkózó találkozik egymással, akkor az ő küzdelmükben a szerencse is dönthet. Még nem tudom, miként változnak a szabályok, de nekem a kétszer három perces mérkőzések tetszettek.

Sokan azt mondják, önnek, akit védekező típusú birkózónak tartanak, kedveznek a mostani regulák.

Ezzel nem értek egyet. Abból indulunk ki, hogy aki nem védi ki az ellenfél akcióit, az kikap. Én csak azt csinálom, amit a többiek is, a jelenlegi szabályok ilyen stílusú küzdelemre kényszerítik a birkózókat. A módosítások miatt nem aggódom, szerintem tudok majd alkalmazkodni hozzájuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik