Egy meccs az örökkévalóságnak

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2008.09.28. 03:47
Címkék

Játszottak már egymással ne hezen felejthető, emlékezetes meccset. Mennyire más volt akkor minden! A Fáy utcai stadion szinte zsúfolásig megtelt, a lelátón több ezer piros-kék zászló, a szurkolók boldogan várták a Zalaegerszeg elleni mérkőzést. Akkor, 1977. június 8-án a bajnoki cím volt a tét a két csapat összecsapásán. A Vasas azon, a szurkolói számára felejthetetlen szerdán 3–1-re győzött a ZTE ellen. A meccs után a drukkerek ellepték a zöld gyepet, vállukra emelték Várady Bélát, Izsó Ignácot, Kovács Istvánt, Müller Sándort, Komjáti Andrást és a többieket. S agyonszerették a bajnokcsapat mesterét.

A meghatottan nyilatkozó Illovszky Rudolfot.

Szombaton újra Vasas–Zalaegerszeg találkozót rendeznek Angyalföldön. Ez a mérkőzés sem lesz egy a sok közül. Évek, évtizedek után is emlegetik majd. Nem az eredmény, a gyász miatt. A 86 esztendős korában elhunyt Illovszky Rudolfra emlékezik majd a Vasas-tábor, várhatóan több ezren mennek ki a Fáy utcai sporttelepre, hogy gyertyát gyújtsanak a legenda tiszteletére. Az angyalföldi klub erre az alkalomra emlékjegyet készíttetett, minden drukker kap majd egy-egy gyertyát. Ezekkel a kezdő sípszó előtt világítják be az ódon sporttelepet.

Az Illovszky Rudolf Stadiont.

Sohasem felejthető pillanat lesz a több ezer gyertya fénye. A piros-kék játékosok fáklyával a kezükben vonulnak majd ki mezükön Illovszky felirattal.

Vasas–Zalaegerszeg mérkőzés lesz szombaton Angyalföldön.

Egy meccs az örökkévalóságnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik