Hazatért, és kivirult Pesten

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.10.14. 23:33
Címkék

Mint arról hétfői számunkban beszámoltunk, a tavaly világbajnoki bronzérmet szerző, a pekingi olimpián hetedik Mészáros Anett a Honvéd-Kipszernél folytatja pályafutását. A 70 kilós dzsudoka három és fél évet töltött Pakson Hangyási László irányításával, hétfőn már Toncs Péter felügyelete mellett edzett. „Jólesett már a mozgás, de érzek izomlázat – mondta Mészáros az első Tüzér utca tréningről. – Kedd délelőtt nem volt gyakorlás, mivel orvosnál jártam. Gyulladás van a szervezetemben, amelyet egyelőre keresnek az orvosok. Korábban a mandulámra gyanakodtak, de nem ott van a probléma, így várom az eredményeket. Nem nagyon vet vissza, de azért nem érzem magam tökéletes erőben.”

Ha az erőt tekintve nincs is kifogástalan állapotban a 21 éves versenyző, jókedvére nem lehet panasz. Mióta hazatért Budapestre, kivirult. Az egész életében a fővárosban élő Mészáros nehezen szokta meg a paksi létet, hiányzott neki a család és a barátok, a kora reggeli és késő esti edzés közötti időszakot pedig nehezen tudta tartalmasan eltölteni. A szakmai munkával nem volt gond (világ- és Európabajnoki bronzérmet szerzett), sőt hangsúlyozza, békében vált el Hangyási Lászlótól, azonban mindketten úgy ítélték meg, jót tenne neki a környezetváltás, ráadásul a dzsúdós szerint a hozzátartozók és a barátok közelsége mellett is fontos, hogy újra a fővárosban él és edz, mivel így arra is több lehetősége van, hogy szponzorokat találjon.

A fent említettek pedig hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Mészáros Anett és Toncs Péter közös munkája sikeres legyen. „Még

nem írtam alá szerződést, de minden simán ment, mindenben megegyeztünk Petivel – tudtuk meg a dzsúdóstól, aki a szigorú Hangyási László után most másfajta edzői stílussal ismerkedhet meg. – A megállapodás hossza a közös munkától függ: amíg sikeres lesz, addig együtt dolgozunk. Minden edzőhöz alkalmazkodni kell, de Peti felszabadultabb, közvetlenebb szakember. Egyébként nem kell engem keményen fogni, az a fontos, hogy megtaláljuk a közös hangot, szükségem van némi szabadságra, hogy ne gombóccal a torkomban menjek edzésre.”

Mészáros az olimpiát követően ezen a héten kezdte újra a gyakorlásokat, s a másfél hónapos szünet alatt igencsak kiéhezett a dzsúdóra, így rendkívül motiváltan és felszabadultan vetette bele magát a munkába. Első versenyén november 2-án a svédországi Borasban lép tatamira, a következő megméretés pedig a november végi, zágrábi U23-as Európa-bajnokság lesz, ahol a korábbi bronz- és ezüstérem után most már aranyat szeretne szerezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik