Jó főpróba a BL-re

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2008.10.16. 03:45
Címkék
Nagyobb rutinjának és több kiemelkedő tudású cserejátékosának köszönhette a Veszprém, hogy sikeresen szerepelt a Dunaferr-csarnokban, és továbbra is százszázalékos a bajnokságban.

A bajnok MKB Veszprém BL főpróbát tartott szerdán a bronzérmes Dunaújváros otthonában. Mocsai Lajos mester KEK-győztes gárdája vasárnap az izlandi Haukar vendége lesz, és a csoporttalálkozóra remek felkészülési alkalmat kínált a tegnapi rangadó. Mocsai Lajos a Dunaferr elleni csatára nem gyakoroltatott játékosaival külön taktikát, a múlt hét végi ukrajnai túra után inkább a regenerációt, az együttes frissítését tartotta fontosnak.

„A védekezés stabilitását már megmutatta csapatom, és kapusunk, Dejan Perics formájával is maximálisan elégedett lehetek – mondta a veszprémi edző. – Magas, mozgékony hatos zónánkkal meg tudjuk állítani a legerősebb vetélytársakat is.”

Az újvárosiak a megilletődött kezdés (1–4) után mégis találtak hatékony taktikát a Veszprém védelmének áttörésére. A bravúrosan védő Perics teljesítménye is kevés volt a látványos, jól begyakorolt hazai támadások sikeres befejezésének megakadályozásához (6–5). Az újvárosi védelemből azonban nagyon hiányzott a hetek óta a derekát fájaló Rosta Miklós, akinek a gerincét meg is kellett műteni. Igaz, a veszprémieknél sem teljesen egészségesen vállalta a játékot Eklemovics Nikola, Ilyés Ferenc, Pérez Carlos és Jevgenyij Lusnyikov, de a bajnokcsapat hosszabb cserepadján így is bőven voltak bevethető klasszisok. Az MKB hetek óta azt is kibírja, hogy Iváncsik Gergő (kéztörés) és Gulyás Péter (saroksérülés) hiányzik.

A hazaiak egyre gyakoribb támadási hibáiból igyekezett megélni a rutinosan kontrázó Veszprém, amely, ha kellett, sorokat cserélt a belső posztokon. Iváncsik Tamás jobb hüvelykujja megsérült a második félidő közepén, ettől kezdve Zsarko Markovics játszott a jobbszélső helyén. A csata három főszereplője Marko Vujin, Pérez, valamint a csapatkapitány Perics volt, a világklasszis kapus segédletével kettős emberhátrányt is kivédekezett a Veszprém (18–24). Mikler Roland állt az újvárosi kapuba, fáradó társai pedig Bajusz Sándor és Miss Zoltán vezérletével hősiesen küzdöttek a nagy különbségű vereség elkerüléséért.

A hajrában már lazábban védekező veszprémiek a következő bajnoki rangadójukat október 26-án Szegeden vívják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik