Sikeres levelezés

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.10.20. 23:06
Címkék
Távozik a P-Nívó Betonexpressztől a csapat legeredményesebb kerékpárosa. Kusztor Péter Svájcba igazol, és az Atlas-Romer’s Hausbäckereihez Cador Rida is követi.

Amint arról már beszámoltunk, Kusztor Péter és Cador Rida elhagyja a P-Nívót, ráadásul, mint azt az olimpiai résztvevő Kusztortól megtudtuk, kalandos körülmények között talált(ak) új csapatot.

„Magamról és az eredményeimről küldtem emaileket különböző csapatoknak, hátha sikerül külföldre igazolnom – kezdett bele a történetbe a remek évet záró Kusztor, aki az idén nyolc győzelmet aratott. – Elég sok üzenetet küldtem, nagyjából tizenöt csapat válaszolt, de csak a svájciak érdeklődtek igazán komolyan. A szeptemberi Szlovák körversenyen találkoztunk, ott második lettem az összetettben, és ők már akkor alá akarták írni a szerződést. Még kértem egy kis gondolkodási időt, de végül igent mondtam. Azt azonban szeretném hangsúlyozni, hogy nem haraggal váltam el a PNívótól, csak ki akartam magam próbálni máshol is.”

Az olimpián 66. helyen végző Kusztor elmondta, szeretne Nyugat-Európában is versenyezni, adott esetben nyerni is. A 24 éves kerekes az idén 49. lett a nemzetközi szövetség Europe Tour-sorozatának (ez a ProTour alatti megméretés) ranglistáján, ami kiváló ajánlólevél lehetett. Kusztor első benyomásai abszolút kedvezőek új csapatáról, bár mint elmondta, az egy szinten versenyző P-Nívó és Atlas (mindkettő kontinentális csapat) között nincsenek jelentős különbségek.

„A feltételek itthon sem voltak rosszak, de Svájcban valamivel jobbak lesznek, ráadásul anyagilag is jobban járok – mondta Kusztor. – Kint talán még többet versenyzem, és remélem, lesz esélyem arra, hogy akár már kétezer-tízben ProTour-csapatban folytassam pályafutásomat. Nem ismerem még a társaimat, de éreztem, a vezetők nagyon akarták, hogy odaigazoljak, és úgy vettem ki a szavaikból, hogy a legjobbak közé sorolnak.”

Kusztor szerint nagyon nagy dolog, hogy Magyarországról két kerekes is ugyanahhoz a csapathoz tud igazolni. Cador Rida története legalább annyira különleges, mint Kusztoré. Amikor a svájciak felvették a kapcsolatot Kusztorral, a francia származású Cador segített a levelezésben és a tolmácsolásban, majd elkezdtek róla is érdeklődni, s úgy tűnik, az idei Román körversenyen aratott összetett győzelem meggyőzte az Atlas vezetőit. Neki is szerződést ajánlottak, amelyet Kusztorhoz hasonlóan elfogadott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik