A múlt nem befolyásolhatja

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.10.25. 06:48
Címkék
Kenesei Krisztián 150. élvonalbeli góljához közeledik, az aktív labdarúgók közül senki sem szerzett nála többet a magyar élvonalban. Immár tizenöt esztendeje annak, hogy a csatár az MTK színeiben bemutatkozott a legjobbak között, a második meccsén máris eredményes volt, és ha szombaton is a hálóba talál, akkor száznegyvennyolcadszor ünnepelhetik őt a társak. A gólmennyiség eléréséhez 309 mérkőzésre volt szüksége, tehát kijelenthető: meglehetősen otthonosan mozog az ellenfelek kapuja előtt…

Kezdjük a legfontosabb kérdéssel: tagja lesz szombaton a Haladás kezdő tizenegyének?Kezdjük a legfontosabb kérdéssel: tagja lesz szombaton a Haladás kezdő tizenegyének?

Több mint egy hónapja már, hogy a lágyékom elkezdett fájni, és ezért nem játszhattam a Honvéd elleni bajnokin, valamint a győri Magyar Kupa-találkozón sem – felelte Kenesei Krisztián. – A héten viszont már edzettem, és remélem, a csapatom segítségére lehetek az MTK legyőzésében.

S ez az óhaj azért különleges, mert az MTK-ban játszotta első élvonalbeli találkozóját…

Ezt nem is feledtem el: 1993 nyarán a Hungária körúton játszottunk a Pécs ellen, és Gellei Imre egy nullás vezetésnél küldött pályára. Hatalmas élmény volt, más kérdés, hogy az előnyt nem tudtuk megőrizni, és meg kellett elégednünk az egy egyes döntetlennel. De most már a Haladás játékosa vagyok, és természetes, hogy az MTK ellen gólt, sőt győztes gólt szeretnék szerezni.

Ha a bemutatkozó meccsére emlékszik, akkor nyilván azt is tudja, melyik csapatnak rúgta az első gólját.

Éppen a Haladásnak! Az a találkozó azért volt különleges szám o m r a , mert az e l lenfelet erősítette a bátyám, Zoltán. Kettő egyre vezettek a vendégek, amikor becseréltek, sikerült a hálóba találnom, mi több, a győztes gólt is megszereztük. Aligha meglepő, ha azt mondom, a szüleinknél nem volt boldogabb ember aznap a földön. Egyébként az volt a második első osztályú fellépésem…

Két mérkőzés, egy gól volt akkor az átlaga, és bár már túl van a háromszázadik élvonalbeli fellépésén, a mutatói alig lettek gyengébbek. Milyen érzés mindez?

Meglehet, ez a sorsom, hiszen a most zajló bajnokságban tízszer léptem pályára, és öt gólt szereztem. Természetesen jó érzés, hogy éveken át képes voltam ilyen jó átlagot hozni, ugyanakkor azt is tudom, ha nincs egy-egy sérülés, vagy nem légióskodok évekig külföldön, jobbak is lehetnének a mutatóim.

Az MTK-t hatvan góllal segítette pályafutása során, legnagyobb sikereit a kék-fehérek játékosaként könyvelhette el. Miként gondol vissza a fővárosiaknál eltöltött időszakra?

Ugyebár az MTK-nál lettem élvonalbeli futballista, kétszer nyertünk bajnokságot, sikerült a Magyar Kupában az élen végeznünk, miénk lett a Szuperkupa, és nem mellékesen egymás után háromszor választottak az év huszonegy éven aluli labdarúgójának. Nem tagadom, nehezen dolgoztam fel, amikor kétezerben az élő szerződésem ellenére kölcsönadtak a Győrnek, de utólag talán jobb is, hogy így történt.

Mi a véleménye arról, hogy az MTK szinte csakis saját nevelésű fiatalokkal próbál boldogulni a honi mezőnyben?

Amikor majd öt évvel ezelőtt remek futballistákat küldtek el a klubtól a fiatalítás miatt, értet- >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik