A múlt nem befolyásolhatja

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.10.25. 06:48
Címkék
Kenesei Krisztián 150. élvonalbeli góljához közeledik, az aktív labdarúgók közül senki sem szerzett nála többet a magyar élvonalban. Immár tizenöt esztendeje annak, hogy a csatár az MTK színeiben bemutatkozott a legjobbak között, a második meccsén máris eredményes volt, és ha szombaton is a hálóba talál, akkor száznegyvennyolcadszor ünnepelhetik őt a társak. A gólmennyiség eléréséhez 309 mérkőzésre volt szüksége, tehát kijelenthető: meglehetősen otthonosan mozog az ellenfelek kapuja előtt…

lenkedtem, de rögtön hozzáteszem, hogy az elmúlt évek eredményei a vezetőket igazolják. Azt viszont nem igazán értem, miért kellett az ősszel olyan saját nevelésű labdarúgóktól is megválniuk, akik még segíthettek volna a csapatnak… Sejtettem, hogy lesznek változások, ennyire drasztikus lépésekre azonban nem számítottam. Majd az idő eldönti, a klub profitálhat-e ezekből a döntésekből vagy sem.

Tudja, hogy az MTK az őszi idényben idegenben még nem játszott döntetlent?

És a szombati meccse se végződjön pontosztozkodással! Nagyon bízom a csapatunkban, a szombathelyi közönségben, abban, hogy kijavítjuk a hétközi győri Magyar Kupa-vereséget, a nulla négyet.

A Haladás remekel a bajnokságban, ugyanakkor az előző két év NB II-es gólkirálya, Andorka Péter Kenesei Krisztián mögött alig jut szóhoz. Érdekelne, milyen a viszonya a támadóval?

Igyekszem jó viszonyt ápolni a csapattársaimmal, így Andorka Péterrel is. Mindketten tesszük a dolgunkat, ha úgy hozza az élet, leülünk, megiszunk egy kávét, azzal pedig tisztában vagyunk, az együttes összeállítása nem a mi feladatunk.

Szombathelyen azt hangoztatják, a Haladás célja az, hogy ebben az esztendőben erős középcsapattá váljon. A mostani harmadik hely tudatában ön megelégedne ezzel?

Az eddigi szereplésünk örömteli, de mindannyian tudjuk, ezt a helyezést nehéz lesz megtartani. Az ellenfelek egyre jobban figyelnek ránk, szeretnének megelőzni bennünket, és ez így van rendjén. Szükség van a kihívásokra, és ha a reményeim valóra válnak, akkor a Haladás dobogón telel majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik