A hazai táblára is odafigyelnek

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.11.08. 00:25
Címkék

Érdekes meccsnek ígérkezik a Kaposvár–Vasas találkozó. Az angyalföldiek a harmadik helyen állnak, de nem lesz könynyű dolguk Kaposváron, hiszen Prukner László csapata legutóbbi öt mérkőzéséből hármat megnyert.

Nem lenne meglepő, ha végül hazai siker születne, vagyis a kilencedik helyezett együttes legyőzné a dobogós Vasast. Ráadásképpen a Kaposvár az utóbbi öt meccsen egy ponttal többet szerzett, mint Mészöly Géza együttese, szóval korántsem országos kettes a meccs.

„Való igaz, hogy a végére lendültünk bele – mondta Petrók Viktor, a Kaposvár védője.

– Ez valahogy jellemző ránk. Egy kivétellel minden évben jók vagyunk az utolsó mérkőzéseken, s ez a tervünk az idén is: a Vasas ellen ugyanúgy a győzelem a cél. A saját stadionunkban, mint szinte az összes többi csapat, mi is több pontot szerzünk, ez így természetes. Hogy mit jelent a hazai pálya előnye? Sok apróságból áll öszsze. Például nem kell buszozni, az ember úgy alakítja az idejét, ahogy akarja, nem kell másokhoz igazodnia. Vagy ha kinézek jobbra, akkor a reklámtábláról tudom, éppen hol állok a pályán, hiszen mindegyiket ismerem.”

Németh Norbert, a Vasas egyik legjobb játékosa nem aggódik amiatt, hogy ezúttal idegenben kell sikeresnek lennie csapatával.

„Nem okoz traumát, hogy vendégként kell pályára lépnem – mondta a futballista. – Van, ahol még jó is, hiszen sok a néző. Különösebben azonban nincs problémám ezzel, hiszen a pálya idegenben is pálya. Az utazás persze nem az igazi, de ha, mondjuk, Budapesten belül megyünk vendégségbe, az olyan, mintha otthon lennénk. Az idegenbeli mérlegünk az ősszel nem az igazi, de volt ez már fordítva is. Egységesek vagyunk, ez sikereink titka. Erre alapozva Kaposváron is győzni szeretnénk. Tudom, hogy egy góllal nagyon nehéz nyerni, de most úgy érzem, ennél nem lesz nagyobb különbség a két csapat között. Ennyivel pedig jobbnak kell lennünk.” >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik