A tengerparton sétálva

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.11.17. 23:08
Címkék
Remekül hangolódott rá az Euroliga szerdán kezdődő főtáblás küzdelmeire Gór-Nagy Miklós csapata, a montenegrói Budvanszka Rivijera, hiszen a magyar bekk két góljának is köszönhetően 18–10-re legyőzte a horvát Sibenik együttesét.

Ennyire gyengén játszottak a horvátok?Ennyire gyengén játszottak a horvátok?

Vagy mi voltunk ilyen erősek – replikázott Gór-Nagy Miklós. – Egyébként valóban jól pólóztunk, a Sibenik pedig rosszul. A kapusainak sem ment, így sikerült ilyen fölényesre a győzelem, amely önbizalom-növelő a szerdai, Mladost Zagreb elleni Euroliga-meccs előtt.

Nem könnyű megítélni az Euroligában Kiss Gergely és Steinmetz Ádám Kotorjával egy négyesbe kerülő Sibenik játékerejét, hiszen Egerben győzni tudott, most viszont önök nagyon megverték.

Jó csapat, minden poszton erős, tehát nem elég egy-két embert kikapcsolni, igaz, nincs igazi vezéregyénisége. Az ellenünk mutatottnál többre képes. De ahogy hallottam, Egerben azért a parton is történtek érdekes dolgok…

Az Adria-liga meccsein is az új bírói felfogás – vagyis hogy tisztább játékra próbálják kényszeríteni a centereket és a védőket – az uralkodó?

Úgy tapasztalom, a bírók jobban szeretik, ha kint van a bekk keze a vízből – igaz, ezt a centerek sem bánják. Ez a felfogás másfajta játékot igényel, eddig gyakorlatilag nem volt szabad elengedni a centert, míg most inkább lábbal kell követni. Viszont kontrákat is bátrabban ítélnek, tehát a center sem tud mondjuk átlökni a túlpartra. Nekem tetszik ez a tisztább játék, a Sibenik ellen például nem is voltam kiállítva. Viszont itt azért mindig érezni, melyik csapat játszik hazai pályán.

A honlapján arról írt, hogy az orosz Csehov és a spanyol Barcelona is Budvában járt, s a kétkapuzások alaposan elfárasztották a társaságot.

A Sibenik ellen úgy tűnt, bevált a módszer. Ezek a gyakorlások elsősorban nem is fizikailag, hanem mentálisan fárasztják el az embert, hiszen a kétkapuzás szinte olyan, mintha meccs lenne. Viszont épp az a lényege, hogy automatizmussá váljanak a fontos játékelemek.

Sikerült már összeszokniuk?

Érezhető a csapaton a fejlődés, azonban bőven van még előrelépési lehetőség. Szerdán meg kell mutatnunk, mire vagyunk képesek.

A közös horvát-montenegrói-szlovén bajnokság miatti folyamatos utazások mennyire viselik meg a csapatot?

Szerencsére az utóbbi tíz napban nem mentünk sehova, jót is tett a nyugalom. Egyébként az idegenbeli meccsekre mindig viszek magammal könyveket és a számítógépemet, így az utazás viszonylag hamar eltelik, a hotelről hotelre hurcolkodást pedig lehetetlen megszokni. Ilyenkor az segít, hogy próbálok a mérkőzésre koncentrálni.

Mit szólt, amikor az Euroliga C-csoportjában az Adria-liga csapatai közül megkapták a Herceg Novit és a Mladostot is…

Viccesen megjegyeztem, legalább Barcelonába elutazunk. Ami jó, hogy ismerjük az ellenfeleket, ezért nem ér minket meglepetés. A csoport kiegyensúlyozottnak tűnik, a Zágráb a legerősebb, de bármi kisülhet. Abszolút bizakodó vagyok, jobb a helyzetünk, mint például a Partizannal összekerülő Egernek és Vasasnak.

A szerb nyelvvel is boldogul?

Hétfőn is volt nálam a nyelvtanár, már egészen jól megy. Az edzéseken mindent megértek, a taktikát meg általában megkérdezem valakitől, de a lényeget abból is ki tudom hámozni – a többi szituációban szükséges tudnivalókat pedig lassan szedem magamra.

Ahogy hallgatjuk, nem lehet oka a panaszra, jól érzi magát.

Valóban így van, ráadásul szép az idő is, az edzésekre menet például a tengerparton sétálok végig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik