Gyatra támadójáték

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.11.22. 23:23
Címkék
Remekül védekezett, de gyengén támadott a Szeged Kotorban, így a magyar együttes egy góllal kapott ki (5–4) a Cattarótól a LEN-kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán.

A Szegedre Kotor város második csapata várt a LEN-kupa nyolcaddöntőjében. A három világbajnok pólóssal (két horvát: Teo Djogas és Aljosa Kuna, illetve egy spanyol: Javier Sánchez-Toril) felálló együttes eddig mind az öt meccsét megnyerte a LEN-kupában, az Euroliga selejtezőjében Egerben ikszelő (9–9) román bajnok Nagyváradot például otthonában győzte le 10–7-re, legutóbbi találkozóján, kedden pedig a Montenegrói Kupában 12–0-ra verte meg a gyengécske Bijelát. A kisebb gödörben lévő Szegednek minden erejét és tudását össze kellett szednie ahhoz, hogy megfelelő eredményt érjen el az odavágón. Úgy tűnt, ez is kevés lesz, mert rendkívül erőteljesen kezdett a Cattaro, a Beton az első negyedben képtelen volt betalálni a szerb válogatott Dusko Pijetlovics testvére, Gojko által őrzött kapuba. Sőt a második nyolc percet a harmadik hazai gól vezette be. Ebben az időszakban az orosz, holland bírópáros is igen erősen megfújta a hazai pályát, miután azonban a vendégek erélyesebben jelezték elégedetlenségüket, a játékvezetők is megemberelték magukat.

Felzárkózott ugyan a magyar együttes, azonban a nagyszünetig a Cattaro másodszor is el tudott húzni. Fordulás után javult a Szeged védekezése, a kiválóan védő Baksa László a második félidőben csak egy gólt kapott. Eközben a fórokat és biztos helyzeteket többször is kihagyó magyar együttes ismét feljött egy gólra. Az utolsó negyedben a Cattaro és a Szeged előtt is adódott lehetőség, még Varga Tamásék is megnyerhették volna a meccset, ám vagy a támadók hibáztak, vagy a védelmek teljesítettek jól, így vereséget szenvedett a magyar csapat.

Noha Kásás Zoltán nem volt elégedett együttese támadójátékával, szerinte az egygólos hátrány ledolgozható a december 13-i visszavágón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik