Versenyre hívja a fiatalokat

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.11.25. 00:57
Címkék

Másfél esztendővel ezelőtt a szurkolók még Molnár Zoltánt választották a legjobb paksi labdarúgónak, az őszi idényben azonban már csak kétszer – akkor is csereként – jutott játéklehetőséghez. A védő futballozni akar, ezért eldöntötte, távozik a zöld-fehérektől, és bár elmúlt már 35 éves, bizonyítja, helye van az első osztályban.

Igaz a hír, hogy távozik Paksról?

December harmincegyedikén lejár a szerződésem, a jövőt valóban másik klubnál képzelem el – felelte Molnár Zoltán. – Amikor Paksra igazoltam, azt hittem, innen megyek nyugdíjba, ám most már tudom, ez nem így lesz. Pedig minden nagyon szépen indult… Az első bajnoki év végén a szurkolók megválasztottak a legjobb paksi futballistának, a Nemzeti Sport osztályzatai alapján pedig első lettem a jobbhátvédek versenyében. Aztán jött egy kellemetlen térdsérülés, hosszú időre kidőltem a sorból, ősszel pedig nem volt esélyem bekerülni a kezdő tizenegybe.

Ez azért is meglepő, mert a Paks csak a tizennegyedik helyen zárt, ráadásul a REAC után a legtöbb találatot kapta a mezőnyben…

Azért azt látni kell, hogy a szerencse ebben az idényben nem pártolt bennünket, ugyanakkor a mezőny nagyon szoros, a hatodik ZTE csak négy ponttal van előttünk. Csak kétszer, a DVTK és a Vasas ellen léphettem pályára, pedig azt mondom: a tudásom, valamint az elvégzett munka alapján helyem lett volna a csapatban. Sajnos nem kaptam lehetőséget, hétről hétre csak az NB IIIban játszhattam.

Angyalföldön a szünetben lépett pályára, majd tizenhat perc múlva kiállították. Nem gondolja, hogy ennek szerepe lehetett a mellőzésében?

A Vasas már a harmadik perctől emberhátrányban futballozott ellenünk, úgy vélem, ennek is volt betudható, hogy a játékvezető két megmozdulásomat is túlzott szigorral sárga lappal „honorálta”. Szó sem volt arról, hogy azért vesztettem el a fejemet, mert a hazai szurkolók folyamatosan gúnyoltak. Aki ismer, az tudja, sohasem fogtam vissza magam, ha test test elleni küzdelemről volt szó. Alighanem ezért tudtam háromszáznyolcvankét mérkőzést játszani a legjobbak között…

Mit szól ahhoz, hogy az eredeti posztján, a jobbhátvéd szerepkörében az őszi idényben egyetlen paksi futballista sem lett rangsorolva a Nemzeti Sport osztályzatai alapján? Az bánt, hogy nem volt lehetőségem megméretni magam. Tudom, hogy a szombathelyiek fiatalja, Schimmer Szabolcs lett az első, de a nálam egy évvel fiatalabb Schindler Szabolcs harmadik helye bizonyítja, az öregebb korosztályt sem lehet leírni. A jövőt illetően abban bízom, akad olyan klub, ahol szükség lesz rám, és ha így alakul, bizonyítom, állom a versenyt a fiatalokkal. Van bennem annyi erő és tudás, hogy segítségére legyek egy élvonalbeli csapatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik