Meccs híján is munka

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.11.26. 00:30
Címkék
Erwin Koeman munkája még nem ért véget ebben az esztendőben. Bár válogatott meccs már nem lesz az idén, a kapitányt csütörtökön az MLSZ-be várják – évértékelésre. A múlt mellett persze már a jövővel sem árt foglalkoznia: a következő vb-selejtezőn két védőjére sem számíthat, ezért nem árt alaposan átrágnia, hogy kikkel helyettesítse őket. Szélesi Zoltán több megoldást javasol.

Néhány korábbi kapitány szívesen cserélne Erwin Koemannal, akinek csütörtökön kell beszámolnia az MLSZ elnöksége előtt a válogatott őszi mérkőzéseiről. A csapat, ugye, hozta a kötelezőket, amikor legyőzte Albániát és Máltát, szerzett egy pontot Dánia ellen és úgy szenvedett vereséget Svédországban, hogy még a háromkoronások szakemberei is inkább a magyar válogatottat dicsérték. Miután az együttes a második helyen áll csoportjában, a holland szakembernek bizonyára kellemes érzés lesz felidézni a találkozókat.

A gondok csak ezután jönnek. Mondjuk, rögvest az albánok elleni vb-selejtezőn, amikor találnia kell két új védőt a szövetségi kapitánynak. Márciusban ugyanis két sárga lapja miatt nem játszhat Juhász Roland és Bodnár László sem. Utóbbi pótlása tűnik könynyebb feladatnak, szélső védőből azért jelentősebb a kínálat, mint belsőből. A holland szakembernek egy meccse van arra, hogy megtalálja a megfelelő helyettest, hiszen a tiranai selejtező előtt, februárban felkészülési mérkőzésen Izraelben lép pályára a csapat – alighanem Szélesi Zoltánnal a hátvédsorban.

„Szerintem két út áll a kapitány előtt – kezdte a jobb-bekk. – A keretnek korábban is tagja volt Vaskó Tamás és Tímár Krisztián, és ha velük képzeli el az albánok elleni meccset, nem is kell kísérleteznie, őket ugyanis ismerjük – tehát Izrael ellen még Juhász Roland is játszhat. Ha teljesen új játékost, teszem azt, az újpesti Korcsmár Zsoltot hívja meg, akkor őt nyilván teszteli majd a februári találkozón, hiszen vele még sosem szerepeltünk együtt.”

Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy Erwin Koeman kapitány visszatér egy korábban már alkalmazott hadrendhez. A válogatott Svédországban három belső védővel állt fel, s bár vesztett, a taktika sokáig jól bevált.

„Az is benne van a pakliban, hogy ismét hárman állunk majd egymás mellett – mondta a védő. – A svédek elleni selejtezőn nem ment rosszul a játék. Tökéletesnek azért nem nevezném, hiszen csak kaptunk két gólt, de elsőre nem működött rosszul az a formáció. Az is érdekes ötlet lehet, ha esetleg engem tesz be a védelem közepébe. Megesett már velem Újpesten és a német Cottbusban is, hogy nekem kellett belső védőt játszanom. Nem az én posztom, de tisztességgel megoldottam. Különben is, ha az embert meghívják a válogatottba, akkor minden feladatot el kell végeznie.”

Nem kétséges tehát, hogy Szélesi Zoltán mindenképpen ott lenne a válogatott következő meccsein, ám vele kapcsolatban minden alkalommal kérdés, hogy elengedik-e a Strasbourg vezetői. Az északírek ellen például klubérdekre hivatkozva elkérték a szövetségtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik