A futballban is érződik a válság

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.12.01. 23:20
Címkék
A diósgyőri labdarúgók figyelemfelkeltő sztrájkja miatt szombaton fél órás késéssel kezdődött a DVTK–Bőcs KSC Ligakupa-találkozó. Az élvonalbeli klub elöljárói egy pillanatig sem tagadják, tartoznak a futballistáknak, ám reményeik szerint jövő év elejére rendeződik a helyzet. Hogy így legyen, ahhoz a játékosok türelme mellett a szponzorokkal folytatott tárgyalások sikeres befejezésére is szükség lesz.

Nem mondunk nagyot, ha azt állítjuk, a magyar futball meglehetősen ingatag lábakon áll, a jövő a legtöbb klubnál meglehetősen bizonytalan, a nehéz gazdasági körülmények miatt a túlélés a cél. Persze vannak csapatok, amelyeknél nem fojtogatják napi gondok a labdarúgókat, ugyanakkor vannak együttesek, amelyeknél vékony jégen „táncolnak”. Diósgyőr sohasem arról volt híres, hogy felvetette a pénz a klubot, ráadásul a szombati sztrájk is egyértelműen jelzi, ezt a bajnoki idényt sem a nyugalom, a gondtalanság jellemzi majd. Ne legyen kétségünk afelől, a többi élvonalbeli szereplőnél is várhatók megszorítások (ami keretszűkítés éppúgy lehet, mint a prémiumok csökkentése…), a kérdés azonban most az: rendeződike a helyzet a DVTK-nál, vagy a szombati sztrájk csak a kezdet volt?

Mi volt az első reakciója, amikor arról értesült, hogy a DVTK játékosai sztrájkkal késleltetik a Bőcs elleni mérkőzés kezdetét?

Természetesen az, hogy meg kell oldani a helyzetet – felelte a diósgyőriek ügyvezetője, Dlusztus Imre. – A cél nem lehetett más, mint hogy a lehető legkisebb kár érje a klubot, éppen ezért ha a szükség úgy hozta volna, az NB III-as és az U19-es együttes labdarúgói lépnek pályára. Amúgy beszéltem néhány futballistával, és az elmondottakból kiderült, korántsem volt közöttük egység a sztrájkot illetően. Sohasem volt titok, hogy a költségvetésünkben van egy lyuk, éppen ezért türelmet kértem, amíg a helyzet megoldódik. Elhiheti, azon dolgozunk, hogy tudjunk fizetni a labdarúgóknak…

Nincs kétségem, de a keret tagjai is hisznek önöknek? Köztudott, tartoznak az MLSZ-nek, valamint korábbi edzőjüknek, Vágó Attilának is.


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik