Hiábavaló volt az önkritika

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.12.04. 23:10
Címkék
Csak a tizenharmadik helyről várhatja a bajnokság folytatását a Győri ETO FC, így borítékolható volt, hogy a várakozás alatti szereplésnek személyi következményei lesznek. Korábban sem volt titok, hogy a játékoskeret átalakul a tavaszi idényre, csütörtökön azonban a győri klub azt tudatta közleményében, hogy azonnali hatállyal felmondta Egervári Sándor vezetőedző szerződését.

Néhány hónappal ezelőtt kevés népszerűbb ember volt Győrben Egervári Sándornál. A szurkolók képletesen a vállukon hordozták az ETO-t a 2007–2008-as bajnokságban bronzéremig vezető szakembert, nemegyszer több ezren éltették, amikor a mesteredző mosolyogva köszöntötte őket egy-egy bajnoki találkozó előtt. Ősszel aztán minden megváltozott...

Már az baljós jel volt, hogí a csapat a bajnoki rajton vereséget szenvedett az újonc Haladás otthonában (bár azért ne feledjük, a szombathelyi együttes végül kellemes meglepetést szerezve negyedikként végzett), a folytatás pedig alulmúlt minden várakozást. Míg a zöld-fehér gárda az előző bajnokságban 16 mérkőzésből álló veretlenségi szériát produkált, és összesen négy vereséget szenvedett, az ősszel hét meccsen maradt pont nélkül, és csak a 13. helyet szerezte meg. Noha Egervári Sándor egy héttel korábban még arról beszélt, Győrben senki sem kongatja a vészharangot, mindenki teszi a dolgát, csütörtökön mégis bizonyossá vált: az edző és az ETO útjai elválnak.

A klub közleményt adott ki, amelyből megtudhattuk: az ideális feltételek megteremtése után a vezetőség dobogós helyezést és nemzetközi szereplést várt a csapattól. A tulajdonos elfogadhatatlannak értékelte az őszi szezonban elért 13. helyezést – augusztusban kilenc, szeptemberben négy, októberben három, novemberben pedig két pontot szerzett az együttes, ami negyvenszázalékos teljesítmény. Noha a közösen megtartott értékelésen a vezetőedző önkritikát gyakorolt, és saját felelősségét is elismerte, a tulajdonos nem fogadta el Egervári Sándor szakmai beszámolóját.

„Tarsoly Csaba szerdán beszélt Egervári Sándorral, és abban állapodtak meg, pénteken jelentjük be a szerződésbontást –

mondta a történtekről Klement Tibor ügyvezető. – Sajnáljuk,

hogy valaki kiadta az információt, ezért nem volt tartható a pénteki időpont. Szombaton még egy Ligakupa-találkozó vár ránk, amelyen Szabó Ottó pályaedző dirigál, az pedig várhatóan a jövő hét közepére derül ki, hogy a jövőben ki felel a szakmai munkáért. Egyelőre az információgyűjtés szakaszában vagyunk, tárgyalunk magyar edzővel, és körülnézünk külföldön, a futballban nálunk magasabb szinten álló országokban is.

Az biztos, hogy pénteken teljes körűen, korrekten elszámolunk Egervári Sándorral...”

Természetesen kíváncsiak lettünk volna a menesztett edző véleményére is, de nem tudtuk elérni. Az biztos, a szakvezetőnek pénteken már csak elköszönnie kell Győrbe mennie.

Nem vitás, az őszi idény során a mennyből a pokolba jutott...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik