Biztos a külföldi edző

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.12.09. 23:25
Címkék
A Győri ETO FC múlt csütörtökön azonnali hatállyal menesztette Egervári Sándor vezetőedzőt, s egyelőre csak találgatni lehet, hogy januárban kinek az irányításával kezdi meg a felkészülést az élvonal őszi 13. helyezettje. A kispadra magyar, horvát, szerb, cseh és holland jelölt is van, és bár az elöljárók állítják, az információgyűjtés időszakánál tartanak, a Nemzeti Sport úgy véli, Dragoljub Bekvalac lesz a zöldfehérek új vezetőedzője.

„…várhatóan a jövő hét közepé re derül ki, hogy a jövőben ki felel a szakmai munkáért. Egyelőre az információgyűjtés szakaszában vagyunk, tárgyalunk magyar edzővel, és körülnézünk külföldön, a futballban nálunk magasabb szinten álló országokban is. Az biztos, hogy pénteken teljes körűen, korrektül elszámolunk Egervári Sándorral.”

Ezt múlt csütörtökön, az edzőváltás tényének kitudódása után mondta az ETO ügyvezető igazgatója, Klement Tibor, hétfőn pedig az is kiderült, szerdán jelentik be, ki lesz a Győr új vezetőedzője. Amint arról már beszámoltunk, a győri vezetők kapcsolatba léptek a jelenleg a Haladást irányító Csertői Auréllal (ő azonban nem kívánta szombathelyi szerződését felbontani), aztán információt szereztek a cseh Stanislav Grigáról éppúgy, mint honfitársáról, Vitezslav Lavickáról. A Nemzeti Sport felvetette, még Hollandiából is érkezhet az új edző, azonban hozzátettük, a legnagyobb esélye a szerb Dragoljub Bekvalac alkalmazásának van. Ezt az állítást annak ellenére fenntartjuk, hogy értesülésünket Győrben senki sem volt hajlandó megerősíteni.

„Korábban azt mondtam, információt gyűjtünk, most pedig annyival tartunk előrébb, hogy a beérkezett adatokat és a benyomásainkat összegezzük, szerdán pedig megnevezzük a csapat edzőjét – felelte a „Ki lesz az új tréner?” kérdésre Klement Tibor.

– Nevet egyelőre nem mondhatok, ám mivel a szóba kerülő magyar szakemberek szerződésben állnak, elégedjen meg annyival: külföldi edző kerül az együttes élére.”

Dragoljub Bekvalac két napja nem tagadta, érdekelné a felkérés, igaz, azt is hozzátette, számára a bolgár szövetségi kapitányi poszt élvez elsőbbséget. Noha a megállapodást a felek még nem szignálták, úgy tudjuk, hogy ha valami váratlan esemény nem jön közbe, szerdán Győrben bejelentik: a Szerbiában elismert szakvezetőnek számító Dragoljub Bekvalacra vár a feladat, hogy az ETO-t kivezesse a nemzetközi porondra.

Nemcsak arra kíváncsiak sokan, ki ül le a győri kispadra, hanem arra is, miként alakul a játékoskeret. Győrben eddig sem csináltak titkot abból, hogy öt-hat labdarúgónak megköszönik eddigi munkáját, ám a nevek csak szerdán kerülnek nyilvánosságra. Klement Tibor ugyanis azon a véleményen van, hogy a játékosoknak nem az újságból kell megtudniuk a döntést, ráadásul az sem zárható ki, hogy az újonnan érkező tréner esetleg igényt tart valakire azok közül, akit az előző szakmai stáb nem tartott nélkülözhetetlennek. Mindenesetre az ügyvezető kedden a keret fiatalabb részével egyeztet, szerdán pedig az alapemberekkel – és alighanem szűkül az állomány.

Az érkezőkről annyit tudni, hogy a korábban próbajátékon lévő portugál Tozé Marrecót és az észt válogatott Tihhon Sisovot is visszavárják a felkészülés kezdetére, de nem zárható ki, hogy az ugyancsak észt Tarmo Kink és Jarmo Ahjupera is felbukkan majd Győrben. A kisalföldiek megegyeztek a DVTK U20-as válogatott kapusával, Somodi Bencével, a játékost azonban még két és fél évig érvényes szerződés köti Diósgyőrhöz, így az a kérdés, mennyit kell érte fizetni. Az ősszel kölcsönben Zalaegerszegen futballozó Varga Róbertet megvenné a ZTE, arról azonban még nem nyilatkoztak, mennyit szánnának a védő igazolására. Biztosra vehető, hogy a legutóbbi fél évben Gyirmóton játszó Nyári Tibor januárban az ETO-nál jelentkezik edzésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik