Játék, határok nélkül

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.12.23. 00:43
Címkék
Nagy tervei vannak az Újpestnek. A sikeresség érdekében átalakítják a vezetők munkarendjét. A lila-fehérek több külföldi klubbal is kapcsolatban állnak, s együttműködést terveznek. Az ügyvezető Joe Böröcznek a jövőben az új partnerekkel kell leginkább foglalkoznia.

Eddig csak arról szóltak a hírek, hogya klubok keretszűkítéssel, a játékosok fizetésének csökkentésével próbálják túlélni a nehéz gazdasági helyzetet. Újpesten némileg más utat járnak, hiszen külföldi kapcsolatok kiépítésével és a vezetőség munkájának racionalizálásával próbálnak még jobb eredményeket elérni. A lila-fehérek sportigazgatója, Sallói István továbbra is hivatalában marad, Joe Böröcz is ügyvezetőként dolgozik tovább, de jelentősen megváltozik, átalakul a feladatköre.

A magyar származású amerikai üzletember az idén február 1-jétől tölti be az ügyvezetői pozíciót a Megyeri úton: kinevezése előtt a DHL Express Magyarország ügyvezető igazgatója volt, s azt az állást hagyta ott az Újpestért (korábban nagy szerepe volt abban, hogy a szállítmányozó cég főszponzor lett a IV. kerületben). Eddig Joe Böröcz foglalkozott a gazdasági ügyekkel, hozzá tartozott a könyvelés és az összes pénzügy. A tulajdonosok ezt a terhet most leveszik a válláról, ennél is jelentősebb feladata lesz.

Az Újpest nagy erőket mozgat meg azért, hogy értékes külföldi kapcsolatokat építsen ki. Ennek egyik első lépéseként a klub felvette a kapcsolatot az angol második ligában élen álló Wolverhamptonnal, a lilafehérek betekintést nyerhettek a klub működésébe, s hamarosan szigetországi labdarúgók is érkezhetnek a Megyeri útra, sőt esély kínálkozik arra is, hogy az újpesti utánpótlásból többen kipróbálják magukat Angliában.

Itt azonban nem áll meg a klub.

„Nem történt semmi különös, a legnagyobb átalakulás az, hogy többet leszek külföldön, mint eddig – mondta az éppen az Egyesült Államokban tartózkodó ügyvezető. – Abban maradtunk a klub tulajdonosaival, hogy letisztítjuk a feladatköröket. Továbbra is ügyvezető maradok, de a jövőben nem kell tárgyalnom senkivel a pénzügyekről, és a könyvelés sem tartozik már hozzám. Ellenben igen fontos feladatkörrel bíztak meg, hiszen nagy lehetőséget látunk abban, hogy külföldi klubokkal működünk együtt.”

Az átszervezést az indokolta, hogy a pénzügyekről mindenki az Újpest tulajdonosaival, a Dare Csoport Zrt. képviselőivel kívánt tárgyalni. A klubnál egyébként eddig is kettős ügyvezetés volt, hiszen Joe Böröcz mellett továbbra is betöltötte ezt a pozíciót a 2005 májusában kinevezett Csehi István. Ellenben a Wolverhamptonnál töltött egy hét bizonyította: külföldön jól cseng, hogy a lila-fehér együttesnek amerikai ügyvezetője van. A Megyeri úti terveket ismerve Joe Böröcznek valóban kiemelkedően fontos feladata lesz, hiszen Újpesten úgy gondolják, a magyarországi lehetőségeket már kihasználták, s a külföldi kapcsolatokat igénybe véve kell fejleszteni klubot.

A Wolverhampton előtt a lilafehérek már felvették a kapcsolatot az ugyancsak angol Millwalllal és Middlesbrough-val, ám korábban nem sikerült hasznot húzni a tárgyalásokból. Nemrégiben szorosan együttműködtek a belga Sint-Truidennel is. Úgy tudjuk, a Wolves mellett hamarosan tárgyalások kezdődhetnek a lila-fehérek, valamint a német Hamburg, a belga Beerschot és a holland Sparta Rotterdam között is (utóbbi csapatnak a nyáron a klub kölcsönadta Vermes Krisztiánt.)

Vagyis Joe Böröcznek valóban leginkább a határokon túl lesz dolga a jövőben…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik