A kispad is dönthet az aranycsatában

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.01.15. 23:06
Címkék
Rövid, nagyon rövid az újpesti kispad: bár a kezdőcsapat bárki ellen eséllyel veszi fel a harcot, egyáltalán nem biztos, hogy a keretet szűkítő lilák a jóval rutintalanabb második vonalat bevetve is sikerrel pályázhatnak az aranyéremre.

Mint csütörtöki számunkban már röviden írtunk róla: Újpesten a kispad az igazi hiányposzt. A kezdőcsapatban jobbára hazai szinten neves futballisták kapnak helyet, ám ha valaki megsérül, vagy eltiltás miatt pihenőre kényszerül, Szentes Lázárnak jóval nehezebb a dolga, mint hasonló helyzetben a nagy rivális Debrecen mesterének, Herczeg Andrásnak lenne.

Bár a meghatározó játékosok közül csak Sándor György távozott Újpestről, mégis „rövidebbnek” tűnik a csapat. A lila-fehérek a középpályás mellett kölcsönadták Hullám Attilát és Széki Attilát (mindkettő Szolnok), valamint Szekér Dávidot (Gyirmót), és szívesen elengednék a kapus Dombai Andrást is, hogy több lehetőséget kapjon. A gyakorlatilag állandóan sérültet jelentő kameruni Christian Ebala szerződését felbontották, Kiss Zoltán autóbalesete miatt nem játszik a tavasszal, Kincses Péter pedig vélhetően lábadozással tölti még az előttünk álló hónapokat.

„Szűkült a keret, ez tény – mondta Sallói István, az Újpest sportigazgatója. – Ha sérülés vagy eltiltások miatt fogyunk, akkor jönnek majd a fiatalok. Természetesen én is látom, hogy szűkösebbek a lehetőségeink, de reagálnunk kellett a gazdasági válságra és szorosabbra kellett húzni a nadrágszíjat. Sok a tehetséges játékosunk, hiszen a kapus Kurucz Péter, a mezőnyjátékosok közül Szabó Bence, Simon Krisztián, Üveges Szabolcs, Dvorschák Gábor, Tóvizi Tamás vagy éppen Litauszki Róbert is bevethető.”

Valóban bevethető, de lássuk, ezzel szemben a Debrecen milyen cseresorból gazdálkodhat: az őszi tapasztalatokból kiindulva Dombi Tibor, Dudu Omagbemi, Huszák Tamás, Kerekes Zsombor, Czvitkovics Péter ülhet majd a padon, azaz a Loki második vonala azért jóval erősebbnek tűnik. Még akkor is, ha Újpesten Foxi Kethevoama, Simon Attila és Remili Mohamed lehet az első számú csere. Az persze egyáltalán nem újdonság, hogy a lilák főleg fiatalokat ültetnek a kispadra. A 2005-2006os szezonban a viszonylag ismeretlen Freud Gábor, Vituska István, Hullám Attila, Tolnai Tamás és Szőke János került előtérbe – az Újpest végül a második helyen végzett.

Az aranyéremre most még van esély, a csapat Angliában készül a tavaszra. A lila-fehérek hétfőn hajnalban utaznak, és szűk egy hetet töltenek külföldön. Kedden a második liga éllovasával, a Wolverhamptonnal csap össze az együttes. A találkozó különös jelentőssége, hogy a két klub együttműködésre készül, s játékoscseréről is szó lehet, vagyis ha valaki kiemelkedően teljesít, az angliai szerződést érhet. Pénteken a második vonal kiesőhelyén álló Southampton lesz az Újpest ellenfele, és a gárda szombaton utazik vissza Budapestre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik