Könnyedén győzött a magyar Arsenal

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.01.18. 06:28
Címkék
Már tíz külföldi labdarúgó van a győri keretben, és mivel az új edző csakis a kezdőcsapatba akar légióst szerződtetni, a jelek szerint túl sok magyar játékos nem futkározik a tavasszal zöld-fehér mezben. Az észt Tarmo Kink mindenesetre két góllal nyitott.

– Mit gondolsz, jól erősítettünk?

– Korai lenne bármit is mondani, majd meglátjuk a tavasszal. Lassan több légiósunk lesz, mint magyar játékosunk, az ETO lesz a magyar Arsenal.

A fentebb idézett beszélgetés két fiatal között zajlott az ETO első felkészülési találkozójának kezdete előtt. No igen, egyelőre valóban korai lenne kijelenteni, hogy a Győr remekül igazolt, az viszont biztos, hogy az új játékosok egyike sem magyar útlevéllel utazik a világban.

A csapat újdonsült szakvezetője, Dragoljub Bekvalac már a beiktatása után jelezte, elsősorban magyar játékosokkal szeretné megerősíteni a keretet, azonban be kellett látnia, aki valóban minőséget képvisel a hazai kínálatból, annak szerződése van. Így maradt a külföldi vonal, erős balti beütéssel. Kiss József menedzser segítségével érkeztek észt és litván labdarúgók Győrbe, közülük a 29-szeres válogatott Tarmo Kink már az ETO szerződtetett profija. Az Észtországból és Litvániából érkező futballistákról tudni kell, mivel hazájukban tavaszi-őszi rendszerben zajlik a bajnokság, éppen ebben az időszakban jár le a szerződésük, és nem mellékesen megfizethetőek. Egyetlen félidőből messzemenő következtetést hiba volna levonni, azonban úgy tűnik, a sokat mozgó, remek indulósebességű és a kapu előtt magát jól feltaláló Tarmo Kink valóban az ETO erőssége lehet a tavasszal. Ezúttal nem lépett pályára a háromszoros szerb válogatot Bojan Neziri és Vladimir Djordjevics, de őket Dragoljub Bekvalac éppen olyan jól ismeri, mint a bolgár válogatott Jovica Trajcsevet, vagyis az ő megvásárlásuk aligha zsákbamacska. A grúz válogatott David Odikadze sem a próbajátékon győzte meg a szakmai stábot arról, hogy érdemes átigazolni, azonban a második találat előtti labdaszerzése, majd beindulás utáni remek centerezése jelezte, húzóembere lehet az élmezőnyt megcélzó ETO-nak.

A meccset az oldalvonal mellől figyelő csapatkapitány, Stark Péter nem csinált titkot abból, még nem futballozott olyan csapatban, ahol ennyi légiós szerepelt volna. Ha abból indulunk ki, hogy valamennyi újonnan szerződtetett ott lesz a kezdő tizenegyben, bizony, az is előfordulhat, kevés magyar szót lehet majd hallani a pályán.

A Győr játékoskeretében jelenleg tíz külföldi található. Az már más kérdés, hogy Stark Péter, Józsi György, Böőr Zoltán vagy éppen Bajzát Péter nélkül nehezen képzelhető el a csapat, de a tehetséges Zámbó Bence, az elnyűhetetlen Jäkl Antal éppúgy ott akar lenni a kezdőben, mint a válogatott Koltai Tamás vagy Völgyi Dániel. Az edzésen látottakból, a felkészülési mérkőzésen mutatott teljesítményből lehet következtetni arra, milyen szintet képviselnek az új fiúk, a végső választ azonban a bajnoki meccsek adják meg. Aki ki tud tűnni, amikor már tétre megy a játék, annak nem kell magyarázkodnia...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik