Kanta József fél év után újra játékra kész

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.01.22. 23:45
Címkék
Kanta József ugyan még nem léphetett pályára az MTK csütörtöki Ligakupa-mérkőzésén, de a visszatérése már nem sokáig késik, hiszen meggyógyult a karmester operált térde.

Noha az MTK elöljárói azt tervezték, hogy csapatuk csak szombaton játssza az idei első mérkőzését, Garami József szakmai igazgató már csütörtökön felmérhette, hol tartanak labdarúgói a felkészülésben. Az ok prózai: a Haladás január 25. és február 3. között Törökországban edzőtáborozik, ezért a szombathelyiek arra kérték a fővárosiakat, hogy az akkor aktuális Ligakupa-meccsüket előbb rendezzék meg. A kérés meghallgatásra talált, így a sorozat első öt fordulójában mindössze két pontot szerző, azóta viszont három győzelmet arató MTK számára lehetőség nyílt a csoportból már továbbjutó éllovas megközelítésére.

A két együttes összecsapása nem hozott gólt, a hazai szimpatizánsokat azonban alighanem ennél is jobban érdekli, mi van az együttes sérült futballistáival. Az öszszeállításból kitűnik, hogy a bajnoki címvédőnél Pintér Ádám, Szabó Ádám és Molnár Marcell már vállalni tudta a játékot, Zsidai László és Szekeres Adrián ugyanakkor influenzás, Vadnai Dániel, Nagy Gábor, Kanta József, Urbán Gábor és Pál András visszatérésére pedig még várni kell. Pál András külön gyakorol, Kanta József viszont féléves kihagyás után lassan újra futballra kész.

„Az edzéseken az egymás közötti játékból óvatosságból még kimaradok, azonban a többi gyakorlat végrehajtása egyáltalán nem okoz nehézséget – mondta a Hali elleni párharcot követően Kanta József. – Hat hónap telt el a sérülésem óta, így talán érthető, hogy alig várom a tréningek kezdetét. Borzasztóan hiányzott már a labda, és nagyon jó érzés, hogy immár gond nélkül tudok kapura lőni, s részt vehetek az egymás közötti labdatartásban. Eleinte előfordult, hogy egy-egy alkalommal bedagadt az operált térdem, mostanában azonban már nincs ilyen problémám. Nem tagadom, olykor megfordul a fejemben, vajon hogyan reagál a lábam, ha majd mérkőzésen kell összecsapnom valakivel, de bízom benne, hogy jól. Nem siettetem a visszatérést, feleslegesen nem akarok kockáztatni.”

A kétszeres válogatott karmester talán már a jövő héten részt vehet az egymás közötti játékban, edzője, Garami József szerint pedig két-három hét múlva mérkőzésen is tesztelheti. A Haladás ellen először volt a kék-fehérek kezdő tizenegyének tagja Hídvégi Sándor, aki Jászberényből igazolt az MTKhoz: a bal oldali védő 2011-ig szóló szerződést kötött a klubbal.

S hogy a Haladásról is essen szó: az élvonal negyedik helyezettjének ez volt az idei második találkozója – az elsőn 4–4-es döntetlenre végzett az NB III-as Hévízzel. Csertői Aurél betegség miatt nem számíthatott Kuttor Attila, Rajos Gábor, Iszlai Bence és Devecseri Szilárd játékára, Rózsa Dániel, Tóth Péter és Kenesei Krisztián pedig sérülése után igyekszik magát utolérni (nem árt megjegyezni: a szakember a sorozat korábbi szakaszában is rendre azokat küldte pályára, akik kevesebbszer jutottak szóhoz az élvonalban). A csapat támadója, Andorka Péter a szlovákiai DAC keretével Dubaiban készül, s mert az NB II tavalyi gólkirálya az elmúlt héten jó benyomást tett a dunaszerdahelyiek mesterére, Werner Lorantra, a tavasszal légiósként folytathatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik