Nem kell mindig a külföldi utazás

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.01.26. 22:46
Címkék

A Nyíregyháza nem utazik, Révész Attila klubmenedzser mégsem tart attól, hogy együttese hátrányba kerül emiatt.

Ha anyagilag stabilabb lábakon állna a Spartacus, akkor is a hazai felkészülés mellett döntenek?

Megfelelő külföldi edzőtáborozásra nem volt pénzünk. Az esetleges utazási lehetőség nem a jó minőségű pályák, az erős ellenfelek miatt lett volna vonzó elsősorban, hanem azért, mert megtörte volna az egyhangúságot. A játékosok jobban elviselik a fáradtságot, ha kiszakadnak a megszokott környezetből.

Mit gondol, azok a csapatok, amelyek külföldön készülhetnek, előnybe kerülnek a Magyarországon gyakorló riválisaikkal szemben?

Nem. Való igaz, egy hétig vagy éppen tíz napig jó körülmények között lehet készülni külföldön, az edzőtábor után azonban haza kell utazni, majd visszarázódni a honi futballvalóságba. Ismét műfüves edzések következnek vagy csarnokban lehet tréningezni, az esetleges előny pedig rövid alatt semmivé foszlik.

Nem bánja azt, hogy az országhatárokon belül nincsenek olyan erősségű ellenfelek, mint például Törökországban?

Erős ellenfelekkel itthon is lehet játszani, csak akarni kell. Most mondjam azt, hogy ezekben a napokban négy román csapat edzőtáborozik Debrecenben, közülük bármelyikkel össze tudunk hozni egy mecscset? Tavaly csak román és szlovák ellenfeleink voltak, márpedig e két ország futballja is valamivel előttünk jár…

Műfüves pályán tréningezhetnek, és az időjárás is enyhe mostanság: ez azt jelenti, a tervezett felkészülés a megszokott környezetben is megvalósítható. Így van?

Őszintén mondom, mindent elvégzünk abból, amit előzetesen elterveztünk. Van fedett műfüves csarnokunk, a szabadban is tudunk műfüvön gyakorolni, vagyis nincs miért panaszkodni. Elhiheti, nem kell mindenáron külföldi edzőtáborba menni…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik