Ínkeserves mozdulat

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.01.31. 23:56
Címkék
Úgy fest, Gyepes Gábornál balszerencsésebb embert nem hordott még hátán a föld. Az angol másodosztályban szereplő Cardiff City 27 éves hátvédje majd négy esztendő „mellőzés” után csatlakozhatott volna a magyar válogatott keretéhez, erre szombaton megsérült. Sajnos újból. És bár nem tudni még, mennyire nagy a baj, a védő egyelőre nem tehet mást, csak keresztbe tett ujjakkal reménykedik – a visszatérésében.

Ha lenne olyan verseny, amelyen a föld legbalszerencsésebb emberét jutalmazzák, akkor Gyepes Gábor joggal pályázhatna az életműdíjra… Az angol másodosztályú Cardiff City hátvédje ugyanis szombaton újból megsérült, éppen egy nappal azután, hogy századszor, sőt ezredszer is úgy nyilatkozott: jóleső érzéssel tölti el, hogy oly sok év elteltével megint számítanak rá a válogatottnál.

Mint ismert, a szövetségi kapitány, Erwin Koeman Juhász Roland helyettesét keresi, olyan hátvédet, aki az albánok ellen minden további nélkül betöltheti az eltiltása miatt hiányzó Anderlecht-védő szerepkörét. Hogy ki lehet a beugró március végén, még nem dőlt el, de a főpróba már a látóhatáron belülre került, hiszen a „válogató” másfél hét múlva, február 11-én Izraelben esedékes. A barátságos mérkőzésre készülő bő keretben a 22-szeres válogatott Gyepes Gábor is helyet kapott, és bár a játékos nem győzött óvatosan fogalmazni a visszatéréséről, azt talán maga sem gondolta, hogy újból az egészségi állapota miatt kell aggódnia.

Pedig keserves két év van mögötte: felépült súlyos sérüléseiből, felállt a padlóról olyan helyzetben is, amikor sokan már feladták volna a küzdelmet – és most, alig valamivel a hőn áhított cél előtt megint akadálynak ütközött.

A Nottingham Forest elleni győztes hazai bajnoki (2–0) 71. percében történt, hogy úgy döntött, inkább nem kockáztat, hanem cserét kér. A térde felett érzett fájdalom ugyanis egyre inkább aggasztotta…

„Magam sem tudom még, mennyire nagy a baj – sóhajtott a mérkőzés után Gyepes Gábor. – A találkozó hatvanadik percében elkövettem egy szabálytalanságot, amiért sárga lapot kaptam. Nem éreztem, hogy komolyabban ütköztem vagy meghúzódtam volna a mozdulat során. Azonban a térdhajlatom fölött kellemetlen fájdalmat kezdtem érezni. Nem akartam, hogy nagyobb bajom legyen, ezért inkább lekéredzkedtem a pályáról. A csapatorvos azt mondta, összerándult az ín, de többet tényleg csak a vasárnapi ultrahangos vizsgálat után mondhatok.”

Noha nem lát bele a lábába, Gyepes Gábor reménykedik, hogy nagyobb az ijedtség, mint a baj.

„Volt már korábban hasonló sérülésem – érvelt a labdarúgó. – Akkor is ilyen fájdalmat éreztem a lábamban, a vizsgálatok azonban semmilyen izomsérülést nem mutattak ki. Talán most is megúszom néhány gyógykezeléssel, és kedden már pályára léphetek az Arsenal elleni FA-kupa-mérkőzésen.”

A védő nem tagadja, első gondolata az volt, hogy veszélybe kerülhet a válogatottbeli szereplése is.

„Mondtam is magamban, nem lehetek ennyire balszerencsés – ismerte el Gyepes Gábor. – Átfutott az agyamon: na, tessék, ennyit a visszatérésről… Másfél hét van még az izraeli mérkőzésig, addig sok minden történhet. Egy biztos, nem adom fel! Egyelőre azonban nem tehetek mást, mint keresztbe teszem az ujjaimat, és reménykedem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik