A csatár négy góllal feledtette a havazást

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.02.15. 01:04
Címkék
A hét második felében visszatért a tél Kelet-Magyarországra. Csütörtök délután kezdett el esni a hó Debrecen környékén, és szombat estig kisebb megszakításokkal folyamatosan érkezett az égi áldás. Így a DVSC-TEVA– Bőcs Ligakupa-meccset is hózáporban játszották le, s kérdéses, hogy a Soproni Liga listavezetője milyen körülmények között tud majd felkészülni a bajnokság pénteki folytatására.

Nem volt szerencséjük az időjárással a bajnoki rajt előtt álló debrecenieknek. Amíg a listavezető DVSC-TEVA Törökországban edzőtáborozott, itthon is tavaszias napoknak örülhettünk, ám amikor a Loki hazatért, az ország keleti felében ismét beköszöntött a tél. A csapat visszaérkezése óta szinte egyfolytában esik a hó Debrecenben, így esély sincs rá, hogy a következő napokban füves pályán gyakorolhassanak Herczeg András tanítványai, hiszen egy esetleges enyhülés is alaposan feláztatná a jelenleg hóval borított gyepet. Pénteken, a tavaszi nyitányon viszont már Zalaegerszegen kell szerepelnie a DVSC-TEVA együttesének.

A debreceniek az utolsó Ligakupa-csoportmeccsüket is szakadó hóesésben vívták az Oláh Gábor utcai stadion műfüves edzőpályáján, s bár időnként jó játékkal győztek 5–1-re a Bőcs ellen, Herczeg András mégsem lehetett felhőtlenül boldog.

„Sajnos igazi tél fogadott minket, amikor hazatértünk Törökországból – mondta a klubmenedzser. – A jelenlegi pályaviszonyokat elnézve kevés az esélye, hogy a bajnoki rajtig hazai környezetben, füvön gyakorolhassunk, mivel az előrejelzések újabb havazást ígérnek. Nem akarjuk sajnáltatni magunkat, megpróbálunk alkalmazkodni a körülményekhez, és minél jobban felkészülni péntekig, mert nagyon fontos meccs vár ránk a ZTE otthonában. A törökországi edzőtáborban elvégzett munkára építhetünk, hiszen remek körülmények között készülhettünk Belekben, s négy erős vetélytárssal szemben mérhettük fel, hol is tartunk. Az FK Moszkvától elszenvedett vereség dacára az orosz csapat ellen az első hatvan percben mutatott játék tetszett a legjobban, s talán a szlovák Banská Bystrica ellen három egyre megnyert meccsen látott játékra lehet panaszom.”

Nagyon élt a szombati Ligakupa-mérkőzésen Dudu Omagbemi. A DVSC nigériai légiósát nem zavarta a hideg és a havazás – bátran, gólra törően futballozott, s négy gólt is szerzett.

„Nem ez a legjobb idő futballmeccsre, de megpróbáltam függetleníteni magam a körülményektől – mondta a DVSC-TEVA csatára. – A kezdés előtti órákban alábbhagyott a havazás, s bíztam benne, hogy megússzuk, ám aztán sajnos újra elkezdett szakadni a hó. Ennek ellenére valóban jól ment a játék, és szerencsére értékesíteni tudtam a kínálkozó lehetőségeket. Remélem, a bajnokságban is többször eredményes tudok lenni, hiszen az ősszel csak egy gólt szereztem; a folytatásban ennél sokkal többet szeretnék hozzátenni a csapat játékához.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik