Ez csak kapufa

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.02.15. 01:04
Címkék
Drámai csatában, kevesebb idegenben lőtt gólja miatt búcsúzott a KEK-től a DVSCAquaticum. A magyar együttes az utolsó másodpercben is kiharcolhatta volna a továbbjutást, de Szrnka Hortenzia hatalmas lövése a kapufán csattant.

Ötgólos előnnyel érkezett Romániába a DVSC, ám a szombat délelőtt lejátszott visszavágó negyedik percében már jelentősen csökkent a különbség, hiszen a magyar játékosok rendre pontatlanul céloztak, míg az Otelul góllal fejezte be majd minden támadását (3–0). A debrecenieknél az első mérkőzés legjobbja, a Főnix-csarnokban 13 gólig jutó Bognár Barbara kapta el először a fonalat, az irányító góljaival tartotta a lépést a Loki (5–3). A kezdeti kapkodás után kicsit összefogottabban kézilabdázott a vendégegyüttes, s úgy tűnt, a mieink alkalmazkodtak jobban a játékvezetők furcsa stílusához. A meccset dirigáló két norvég hölgy ugyanis az első játékrészben szinte minden véleményes helyzetben büntetőt ítélt, s a DVSC játékosai bátran keresték a réseket a románok nyitott védekezésében. Ráadásul az Otelul a hetesek kihasználásában sem jeleskedett az első félidő derekán, 12–10-es állásnál a Debrecen cserekapusa, Kiss Éva egy támadáson belül két büntetőt is kivédett. A másik oldalon viszont Szrnka Hortenzia biztos kézzel célzott, így a félidőben csak két góllal vezetett a Galati.

A folytatásban aztán hamar növelte előnyét a hazai csapat, egy 4–0-s sorozat után már a vendéglátók álltak továbbjutásra (19–13). Talpon volt a lelátó román része, s a Galati játékosai nagy lelkesedésükben kicsit túlpörögtek, hiszen hamar kettős emberhátrányba kerültek. A DVSC pedig élt a lehetőséggel, s mire kiegészült az Otelul, magyar szempontból már sokkal jobban nézett ki az eredményjelző (19–16). Igaz, nem sokáig örülhettek a debreceniek, hiszen hamar visszaállt, a „meccsnullt” jelentő ötgólos különbség. Egyértelmű volt, hogy ez a differencia a román együttesnek kedvez, hiszen látszott, hogy a Loki nem lő annyi gólt idegenben, mint múlt vasárnap a Galati (34–29-re nyert hazai pályán a DVSC), s a visszavágó utolsó szakaszában szinte végig a kritikus különbség határán mozogtak a felek.

Az utolsó perc 28–24-es hazai vezetésnél kezdődött – azaz ekkor a Loki állt továbbjutásra –, ám a Galati harminc másodperccel a befejezés előtt betalált. Egy támadása maradt a magyar csapatnak, hogy beverekedje magát a KEK legjobb nyolc csapata közé, s erre meg is volt az esélye, de Szrnka Hortenzia bombája nyomán a kapufán csattant a labda, így idegenben lőtt több góljával az Otelul Galati jutott tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik